Talentontwikkeling

In de loop van 2019 zijn drie talentmakelaars van start gegaan in de stad. Zij verbinden de behoefte en vraag uit het veld van beginnende muzikanten met de mogelijkheden en de vraag van podia en andere vormen van aanbod. De makelaars hebben elk hun eigen veld van expertise: dance, urban en pop. Naast de verbinding met de stad organiseren zij speelplekken voor de verschillende muziekstromingen. De talentmakelaars vormen een integraal onderdeel van De Basis en zorgen zo voor een stevige binding met de brede laag van beginnende acts.

Het stimuleren van de top werkt op lange termijn alleen als je ook investeert in een solide fundament. Uitwisseling van kennis en contacten, en meer ervaring opdoen op het podium en daarbuiten is waar de talentmakelaars zich hard voor maken. Door het faciliteren van verschillende presentatiemogelijkheden, kennisavonden en adviesgesprekken bieden de talentmakelaars handvatten aan beginnende artiesten om zich verder te kunnen ontwikkelen. Doordat de drie talentmakelaars gespecialiseerd zijn in pop, urban en elektronische muziek, spelen ze in op de verschillende behoeftes van hun eigen scene en sluiten ze naadloos aan op de doelgroep.

Meet de Talent Makelaars

Talentmakelaar Pop: Lotte Slenders

Lotte is een geboren en getogen Nijmegenaar en eigenlijk van kinds af aan al bezig met cultuur. Ze heeft Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen gestudeerd en daarna de Master ‘Applied Musicology’ in Utrecht, omdat muziek echt haar passie is. Naast haar studie was ze stagemanager bij Merleyn en is ze als assistent staf bij EKKO (een vernieuwend Utrechts poppodium) aan de slag gegaan.

“Ik zag dat er veel dingen ontbraken in de Nijmeegse popscene, zoals bijvoorbeeld een muziekavond voor beginnende artiesten. Daar wilde ik echt verandering in brengen: ik wilde meer aandacht voor livemuziek en speelplekken creëren. Voor pop en rockartiesten tot metalbands, voor artiesten en muziek in de breedste zin. Toen ik een paar maanden Talentmakelaar was ontwikkelde ik het concept ‘Schuum’." Lees hier een interview met Lotte.

TALENTMAKELAAR HIPHOP: AZIZ VAN AALST

Aziz heeft altijd al een passie voor muziek gehad en maakte als klein kind al zijn eigen raps. In 2009 startte hij met een opleiding in muzikaal ondernemerschap aan de Herman Brood Academie in Utrecht en in 2012 scoorde hij een platendeal bij Noah’s Arc, één van de grote spelers in de hiphopscene. De afgelopen 8 jaar heeft hij veel muziek mogen maken en meer dan 20 miljoen streams weten te behalen. Hij heeft op verschillende festivals gespeeld en gave projecten gedaan samen met andere artiesten o.a. met Jan Smit en Kraantje Pappie. "Toen ik merkte dat het label snel begon te groeien, merkte ik dat er ook een generatie nieuwe artiesten kwam die ook snel wilde groeien. Maar als beginnend artiest is het zo moeilijk om daartussen te komen, dat weet ik nog goed. En omdat ik de afgelopen jaren zoveel kennis en ervaring heb mogen opdoen on the job, geef ik dat graag door aan de nieuwe generatie artiesten."

Aziz werkt met veel plezier aan al zijn projecten bij De Basis. Zijn motto: jonge artiesten uit Nijmegen helpen om hun muziek aan de man te brengen en iets te kunnen verdienen aan wat ze zo graag doen. Lees hier een interview met Aziz.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen