In De Basis vind je in ieder geval:
- Souterrain: 2 repetitieruimten, 7 bergingen voor apparatuur e.d.
- Begane grond: 2 studio’s, 1 control room, 1 drum booth, 1 zelfstandige studio, 1 café met keuken, opslagruimte.
- Eerste verdieping: 1 gastenverblijf met 8 bedden, 5 werkstudio’s, 5 kantoorruimten, 1 flexwerkruimte, 1 vergaderruimte.
Het project De Basis is geïnitieerd door de stichting De Nijmeegse School, bij notariële akte opgericht te Nijmegen op 26 november 2015. De huidige organisatie van De Basis is opgedeeld in twee onderdelen:
Het bestuur van DNS Beheer BV wordt gevormd door Cok Buijs (voorzitter), Paul van Buul en Frank Brink.
Het bestuur van de Stichting De Basis bestaat uit Desirée van Steenveldt (voorzitter), Rob Kramer, Zeno van Ditzhuijzen (penningmeester), Johan Gijsen en Cok Buijs.
Behalve ruimtes voor muzikanten, is er nog veel meer reden om De Basis te bezoeken. Wekelijks organiseren we evenementen en activiteiten voor en door muzikanten van alle niveau's. Zo kun je eens een muzikantencafé bijwonen over bijvoorbeeld het releasen van je eerste nummer, of hoe je social media inzet voor een groter bereik. Ga eens naar een live Schuum avond, of ontmoet mede-producers tijdens een jamsessie. Bekijk alle events in onze agenda.
Of je nou beats maakt, zingt, rapt, songwriter bent, filmmuziek componeert, gitaarvirtuoos bent of brass ensemble met eigen werk, iedereen is welkom in De Basis. Enige vereiste is dat je je eigen muziek schrijft, deze uitgeeft en de intentie hebt om professioneel aan de slag te gaan als muzikant.
In contact komen met een netwerk van influencers, creëren van buzz omtrent jouw muziek, jaarlijkse exposure op een van de Basis evenementen, bandcoaching op punten waar je misschien vastloopt, management vragen, toursupport… een springplank naar een muzikale toekomst!
Nee. De Basis staat in principe open voor muziekmakers uit alle windstreken. Op zich is het natuurlijk wel handig als je in de buurt van Nijmegen woont zodat je zonder al teveel moeite regelmatig in de Basis aan het werk kan zijn.
Ja, ze zijn nog online te verkrijgen, get ‘em while they last!
Als je investeert krijg je daar een certificaat voor terug. Dat betekent dat je mede-eigenaar wordt van het project: het bedrijf De Basis. In de prospectus vind je bijna alle informatie over de structuur en de rechten die je hebt als certificaathouder. Belangrijkst is natuurlijk dat je meebouwt aan de nieuwe locatie en muziekgeschiedenis schrijft.
Investeren betekent dat je meebouwt aan een magisch muzikaal ecosysteem. Je investering is geen donatie of gift, je wordt mede-eigenaar van het bedrijf. Certificaten zijn waardevast, overdraagbaar en stijgen in waarde als het bedrijf succesvol is. Je draagt in eerste instantie bij aan de aanschaf van het monumentale pand en de renovatie ervan. Door te investeren ondersteun je bovendien de zoektocht naar talent en de mogelijkheid voor ondernemende muzikanten om elkaar te ontmoeten en te inspireren.
Er zijn certificaten A en certificaten B. In de prospectus kun je teruglezen welke verschillen daaraan gekoppeld zijn.
Certificaten B zijn vrij verhandelbaar. De stichting zal een modelcontract opstellen waarmee de certificaten kunnen worden verkocht. De stichting zal hier administratiekosten voor in rekening brengen. Het is belangrijk dat wij weten wie de certificaathouder is. Neem daarom contact met ons op als je certificaten wilt verkopen.
Als je deelneemt is dit een echte investering. Dat betekent dat je je geld kunt kwijtraken, maar ook rendement kunt halen. Een certificaathouder B heeft een winstrecht van maximaal 2% van de winst met een maximum van €5 per boekjaar. Of er winst wordt uitgekeerd wordt door het bestuur besloten en hangt af van de resultaten.
Als jij wilt investeren in een groot pakket of je kent iemand die dat wil, neem dan contact op met Frank Brink via info@debasisnijmegen.nl.
De eigenaar van een besloten vennootschap heet een aandeelhouder. Hoeveel aandelen of aandeelhouders er zijn kan het bestuur van de besloten vennootschap bepalen. Wij geven 9.999 aandelen uit. Een aandeelhouder is niet verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Dat is het bestuur. Een aandeelhouder heeft wel een aantal rechten en kan over een bepaalde zaken meebeslissen. Welke dat zijn staat in de wet (boek 2 van het Burgerlijk Wetboek) en in de statuten. Die rechten kan de aandeelhouder uitoefenen in een AvA (algemene vergadering van aandeelhouders). Die wordt tenminste een keer per jaar gehouden. De rechten die een aandeelhouder heeft zijn: het vergaderrecht, het stemrecht en het recht op winst. Het certificeren van een aandeel betekent dat die rechten uit elkaar worden gehaald. Bij De Basis betekent dat dat het stemrecht en het vergaderrecht bij de aandeelhouder blijft. Dat is de Stichting. Het beperkte winstrecht is wel verbonden aan de certificaten die je straks gaat krijgen.
Als je investeert strekt je risico niet verder uit dan het bedrag dat je inlegt. Je bent dus niet aansprakelijk voor verliezen in de exploitatie van de besloten vennootschap. Je inleg kun je wel helemaal kwijtraken.
Op deze weergave is terug te zien hoe de structuur er uitziet:
De oorspronkelijke naam die we aan het project hebben gegeven was
‘De Nijmeegse School’, omdat het pand ooit een schoolgebouw was. Bij het oprichten van de BV is dat de
formele naam geworden: De Nijmeegse School Beheer BV (DNS Beheer BV). In een latere fase hebben we besloten om de naam
te veranderen in ‘De Basis’.
Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.
Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.
Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen