In 2019 zijn drie talentmakelaars gestart in Nijmegen, gespecialiseerd in elektronische muziek, hiphop of popmuziek. Ze fungeren als verbindende schakel tussen beginnende muzikanten en podia, en organiseren speelplekken voor diverse muziekstromingen. Deze talentmakelaars, onderdeel van De Basis, streven naar een sterke band met opkomende artiesten door uitwisseling van kennis en contacten, het bieden van podiumervaring, en het faciliteren van presentatiemogelijkheden, kennisavonden en adviesgesprekken. Het doel is het stimuleren van talent op lange termijn door te investeren in een solide fundament en in te spelen op specifieke behoeften van de pop-, hiphop- en elektronische muziekscènes.

MEET DE TALENTMAKELAARS

Talentmakelaar Pop: Pieter Sloot


Pieter Sloot is gitarist bij Cloudsurfers, boeker bij The Good Times Co en sinds kort Talentmakelaar Pop bij De Basis. Verder kun je hem kennen van onder andere Popronde Nijmegen, Record Store Day Nederland, Poppunt Gelderland en Never Mind The Hype. Daarnaast heeft hij nog een studie politicologie achter de rug. Met ervaring van beide kanten in de muziekindustrie hoopt hij van Nijmegen een nog vettere muziekstad te maken.

"Ik zie in De Basis een ontzettend inspirerende en coole werkplek en ik ben heel blij dat ik daar onderdeel van uit mag maken! Ik kijk ernaar uit om Nijmeegse artiesten te adviseren bij het uitstippelen van hun muzikale route en om Nijmegen als livemuziekstad te stimuleren. Verder gaan we aan de slag met het uitbouwen van de Schuum live-avonden en uiteraard gaan we door met de Muzikantencafés. Al met al hoop ik met De Basis bij te dragen aan een omgeving die inspirerend, bruisend en activerend is."

Mail hem met je vragen op Pieter@debasisnijmegen.nl.

TALENTMAKELAAR HIPHOP: AZIZ VAN AALST


Aziz heeft altijd al een passie voor muziek gehad en maakte vanaf zijn 12e al zijn eigen raps. In 2009 startte hij met een opleiding in muzikaal ondernemerschap aan de Herman Brood Academie in Utrecht en in 2012 scoorde hij een platendeal bij Noah’s Ark, één van de grote spelers in de hiphopscene. De afgelopen jaren heeft hij veel muziek mogen maken en meer dan 20 miljoen streams weten te behalen. Hij heeft op verschillende festivals gespeeld en toffe projecten gedaan samen met andere artiesten o.a. met Murda, Yung Felix, Bizzey, Jan Smit en Kraantje Pappie. "Toen ik merkte dat het label snel begon te groeien, merkte ik dat er ook een generatie nieuwe artiesten kwam die ook snel wilde groeien. Maar als beginnend artiest is het zo moeilijk om daartussen te komen, dat weet ik nog goed. En omdat ik de afgelopen jaren zoveel kennis en ervaring heb mogen opdoen on the job, geef ik dat graag door aan de nieuwe generatie artiesten." Lees hier een interview met Aziz.

Zijn motto:Jonge artiesten uit Nijmegen helpen om hun muziek aan de man te brengen en iets te kunnen verdienen aan wat ze zo graag doen.

Wil je in contact komen met Aziz? Mail hem dan op aziz@debasisnijmegen.nl

TALENTMAKELAAR ELEKTRONISCHE MUZIEK: DAVY BRANDTS

Sinds 2004 is Davy op wekelijkse basis actief als dj in Nijmegen. De kans dat je hem ergens hebt horen spelen sinds die tijd is dus vrij groot. Tegenwoordig vind je hem geregeld bij evenementen als Het Nest, Subcultuur en Thuishaven Amsterdam. Sinds 2017 is hij de eigenaar van Draaikunde, een dj-school in het centrum van Nijmegen. “Daarnaast geef ik les op middelbare scholen en heb ik een stel jonge kids onder mijn hoede op De Lindenberg. Te gek, want je kan niet jong genoeg in aanraking komen met muziek en cultuur natuurlijk! Ik ben trots op Nijmegen als cultuurstad en vind echt dat we behoorlijk wat talent hebben rondlopen. Toch denk ik dat we als stad nog meer kunnen laten zien. Naast het persoonlijk begeleiden van talent wil ik ook werken aan educatieprogramma’s, betere faciliteiten voor dj’s en producers en uiteraard bemiddelen waar nodig."

Zijn motto: Het dialoog aangaan met jong talent. Want naast een grote hoeveelheid talent hebben we ook een enorm hoeveelheid kennis en ervaring in Nijmegen.

Als jij iets mist of juist goede ideeën hebt, neem dan gerust contact op met Davy! Dat kan via Davy@debasisnijmegen.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen