In de loop van 2019 zijn drie talentmakelaars van start gegaan in de stad. Zij verbinden de behoefte en vraag uit het veld van beginnende muzikanten met de mogelijkheden en de vraag van podia en andere vormen van aanbod. De makelaars hebben elk hun eigen veld van expertise: dance, urban en pop. Naast de verbinding met de stad organiseren zij speelplekken voor de verschillende muziekstromingen. De talentmakelaars vormen een integraal onderdeel van De Basis en zorgen zo voor een stevige binding met de brede laag van beginnende acts.

Het stimuleren van de top werkt op lange termijn alleen als je ook investeert in een solide fundament. Uitwisseling van kennis en contacten, en meer ervaring opdoen op het podium en daarbuiten is waar de talentmakelaars zich hard voor maken. Door het faciliteren van verschillende presentatiemogelijkheden, kennisavonden en adviesgesprekken bieden de talentmakelaars handvatten aan beginnende artiesten om zich verder te kunnen ontwikkelen. Doordat de drie talentmakelaars gespecialiseerd zijn in pop, urban en elektronische muziek, spelen ze in op de verschillende behoeftes van hun eigen scene en sluiten ze naadloos aan op de doelgroep.

Meet de Talent Makelaars

Talentmakelaar Pop: Guus Timmermans

Guus is vanuit het Brabantse Sint-Michielsgestel als student in 2015 naar Nijmegen verhuist en hoeft deze stad nooit meer te verlaten. Tijdens zijn Bachelor Geschiedenis en Master Creative Industries heeft Guus in de Nijmeegse (en nationale) muziekwereld de nodige meters gemaakt met zijn band Foxlane en solo-project speeltuin. Daarnaast heeft Guus stage gelopen bij Doornroosje en (eventjes) geschreven voor 3voor12 en The Daily Indie. Nu mag hij de taken van Lotte overnemen. 

''Ik ben enorm trots op Lotte die in de eerste jaren van het talentmakelaarsschap Schuum en het Muzikantencafé heeft gelanceerd. Deze projecten gaan natuurlijk doorgezet worden. Daarnaast kan je net zoals bij Lotte bij mij terecht voor gesprekken over de zakeljke kant van het artiestenleven. Denk daarbij aan vragen als 'hoe lanceeer ik mijn EP', 'welke sociale media past bij mij' of 'hoe krijg ik shows?'. Daarnaast kan je bij mij terecht voor artistiek inhoudelijke vragen. Heb een grote show in het verschiet en wil je een luisterend oor? Of zou je iemand willen laten luisteren naar de mix van je nieuwe single? Mail me dan op Guus@debasisnijmegen.nl. Het lijkt me enorm leuk om jullie allemaal te ontmoeten bij de live-avonden van Schuum of de vele muzikantencafé's''

TALENTMAKELAAR HIPHOP: AZIZ VAN AALST

Aziz heeft altijd al een passie voor muziek gehad en maakte als klein kind al zijn eigen raps. In 2009 startte hij met een opleiding in muzikaal ondernemerschap aan de Herman Brood Academie in Utrecht en in 2012 scoorde hij een platendeal bij Noah’s Arc, één van de grote spelers in de hiphopscene. De afgelopen 8 jaar heeft hij veel muziek mogen maken en meer dan 20 miljoen streams weten te behalen. Hij heeft op verschillende festivals gespeeld en gave projecten gedaan samen met andere artiesten o.a. met Jan Smit en Kraantje Pappie. "Toen ik merkte dat het label snel begon te groeien, merkte ik dat er ook een generatie nieuwe artiesten kwam die ook snel wilde groeien. Maar als beginnend artiest is het zo moeilijk om daartussen te komen, dat weet ik nog goed. En omdat ik de afgelopen jaren zoveel kennis en ervaring heb mogen opdoen on the job, geef ik dat graag door aan de nieuwe generatie artiesten."

Aziz werkt met veel plezier aan al zijn projecten bij De Basis. Zijn motto: jonge artiesten uit Nijmegen helpen om hun muziek aan de man te brengen en iets te kunnen verdienen aan wat ze zo graag doen. Lees hier een interview met Aziz. Wil je in contact komen met Aziz? Mail hem dan op aziz@debasisnijmegen.nl

TALENTMAKELAAR ELEKTRONISCHE MUZIEK: DAVY BRANDTS

Davy heeft door zijn ruime ervaring als artiest / organisator / docent de nodige kennis in huis om talent verder te helpen. Sinds 2004 is Davy op wekelijkse basis actief als dj in Nijmegen. De kans dat je hem ergens hebt horen spelen sinds die tijd is dus vrij groot. Tegenwoordig vind je hem geregeld bij evenementen als Het Nest, Subcultuur en Thuishaven Amsterdam. Sinds 2017 is hij de eigenaar van Draaikunde, een dj-school in het centrum van Nijmegen.

“Met mijn dj-school Draaikunde ben ik sinds 2017 bezig met het opleiden en ondersteunen van Nijmeegs dj-talent. Daarnaast geef ik les op middelbare scholen en heb ik een stel jonge kids onder mijn hoede op De Lindenberg. Te gek, want je kan niet jong genoeg in aanraking komen met muziek en cultuur natuurlijk! Ik ben trots op Nijmegen als cultuurstad en vind echt dat we behoorlijk wat talent hebben rondlopen. De afgelopen jaren is er al veel gedaan wat betreft talentontwikkeling. Denk aan de oprichting van bijvoorbeeld Open Source Radio, de aandacht en ruimte vanuit organisaties voor jong talent en natuurlijk nu de talentmakelaars pop, hiphop en elektronische muziek. Toch denk ik dat we als stad nog meer kunnen laten zien. Naast het persoonlijk begeleiden van talent wil ik ook werken aan educatieprogramma’s, betere faciliteiten voor dj’s en producers en uiteraard bemiddelen waar nodig."

Davy gaat graag de dialoog aan met jong talent. Want naast een grote hoeveelheid talent hebben we ook een enorm hoeveelheid kennis en ervaring in Nijmegen. Als jij iets mist of juist goede ideeën hebt, neem dan gerust contact op met Davy! Dat kan via Davy@debasisnijmegen.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen