Bouw mee aan De Basis: word onderdeel!

Muziek is een onmisbare, verbindende factor in het leven. Met De Basis creëren we dé ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich optimaal te ontwikkelen als maker en stappen voorwaarts zetten in hun carrière. Op 1 oktober 2021 heeft De Basis haar deuren geopend, hebben de residents hun intrek genomen en is deze broedplaats het kloppend hart van de Nijmeegse muziekscene. En jij kunt nu nog onderdeel worden van dit succesverhaal!

  €2.209.250

  Van 2.3 miljoen

  96% behaald

 • 700 investeerders
  95% van De Basis is in gebruik

Investeer nu

Certificaathouders staan aan De Basis

De Basis is een muzikale broedplaats in het oude Doornroosje-pand in Nijmegen, gerund door enthousiaste initiatiefnemers die het hebben gekocht en gerenoveerd. Certificaathouders, voornamelijk particulieren, hebben al meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd. Om het project verder te optimaliseren en ontbrekende elementen te realiseren, is er aanvullende financiering nodig. Koop ook een certificaat maak deel uit van dit project waardoor je niet alleen investeert in cultuur, maar ook exclusieve voordelen ontvangt.

Word onderdeel van De Basis!

Ook jij kunt nu nog onderdeel worden van dit unieke project en meebouwen aan de muziek van de toekomst. Dit levert het je op:
 • Schrijf muziekgeschiedenis en steun de culturele sector in Nijmegen!
 • Jouw waardevaste en overdraagbare certificaten zorgen voor maatschappelijk rendement door ambitieuze muzikanten te ondersteunen.
 • Word lid van onze exclusieve community en geniet van voordelen zoals toegang tot het muzikantencafé, unieke luistersessies, kleinschalige optredens, en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe releases en gebeurtenissen.

Koop je certificaten!

Door het kopen van één of meerdere certificaten word je mede-eigenaar van De Basis. Elk certificaat kost € 250,-. Je kan 1, 2, 4, 10 of zelfs meer certificaten kopen. Hiermee draag je bij aan dit unieke initiatief. Als je voor € 25.000,- of meer aan certificaten koopt, word je groot-aandeelhouder en krijg je toegang tot de aandeelhoudersvergadering en heb je invloed op de plannen en het beleid.

Dus waar wacht je nog op? Je hebt nu nog de kans om toe te treden en onderdeel te worden van deze community. Koop direct je certificaten of lees eerst de prospectus en neem contact op met het bestuur. Vragen? Bekijk de FAQ onderaan deze pagina of mail ons op info@debasisnijmegen.nl.

Je kunt nog investeren in De Basis, koop een certificaat en word onderdeel van dit muzikale project! Wij zorgen er op onze beurt voor dat we er iets onwaarschijnlijk moois van maken.
Je schrijft muziekgeschiedenis!
Je certificaten zijn waardevast en overdraagbaar
Je certificaten leveren rendement op
Met je certificaat word je onderdeel van een exclusieve community, met toffe benefits

1

€250

What’s in it for me?

1 certificaat
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op maatschappelijk rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits zoals toegang tot café van De Basis, een ticket voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

2

€500

What’s in it for me?

2 certificaten
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op maatschappelijk rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits voor 2 personen, zoals toegang tot café van De Basis, een ticket voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

4

€1.000

What’s in it for me?

4 certificaten
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op maatschappelijk rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits voor 4 personen, zoals een persoonlijke rondleiding, toegang tot café van De Basis, tickets voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

10

€2.500

What's in it for me

10 certificaten
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits, zoals een persoonlijke rondleiding, een geheel verzorgde overnachting in het gastenverblijf, toegang tot het café van De Basis, tickets voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

What's in it for me

Een waardevaste investering
Je maakt een muzikaal ecosysteem mogelijk
Invloed op strategie en beleid
Gouden plaat
Backstagetoegang tot activiteiten
Toegang tot aandeelhoudersbijeenkomsten
Toegang tot het café
Merchandise en goodiebag

Bekijk de prospectus voor meer informatie
Ik wil meer weten
     

     

Investeren

Ja, ze zijn nog online te verkrijgen, get ‘em while they last!

Als je investeert krijg je daar een certificaat voor terug. Dat betekent dat je mede-eigenaar wordt van het project: het bedrijf De Basis. In de prospectus vind je bijna alle informatie over de structuur en de rechten die je hebt als certificaathouder. Belangrijkst is natuurlijk dat je meebouwt aan de nieuwe locatie en muziekgeschiedenis schrijft.

Investeren betekent dat je meebouwt aan een magisch muzikaal ecosysteem. Je investering is geen donatie of gift, je wordt mede-eigenaar van het bedrijf. Certificaten zijn waardevast, overdraagbaar en stijgen in waarde als het bedrijf succesvol is. Je draagt in eerste instantie bij aan de aanschaf van het monumentale pand en de renovatie ervan. Door te investeren ondersteun je bovendien de zoektocht naar talent en de mogelijkheid voor ondernemende muzikanten om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

Er zijn certificaten A en certificaten B. In de prospectus kun je teruglezen welke verschillen daaraan gekoppeld zijn.

Certificaten B zijn vrij verhandelbaar. De stichting zal een modelcontract opstellen waarmee de certificaten kunnen worden verkocht. De stichting zal hier administratiekosten voor in rekening brengen. Het is belangrijk dat wij weten wie de certificaathouder is. Neem daarom contact met ons op als je certificaten wilt verkopen.

Als je deelneemt is dit een echte investering. Dat betekent dat je je geld kunt kwijtraken, maar ook rendement kunt halen. Een certificaathouder B heeft een winstrecht van maximaal 2% van de winst met een maximum van €5 per boekjaar. Of er winst wordt uitgekeerd wordt door het bestuur besloten en hangt af van de resultaten.

Als jij wilt investeren in een groot pakket of je kent iemand die dat wil, neem dan contact op met Frank Brink via info@debasisnijmegen.nl.

De eigenaar van een besloten vennootschap heet een aandeelhouder. Hoeveel aandelen of aandeelhouders er zijn kan het bestuur van de besloten vennootschap bepalen. Wij geven 9.999 aandelen uit. Een aandeelhouder is niet verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Dat is het bestuur. Een aandeelhouder heeft wel een aantal rechten en kan over een bepaalde zaken meebeslissen. Welke dat zijn staat in de wet (boek 2 van het Burgerlijk Wetboek) en in de statuten. Die rechten kan de aandeelhouder uitoefenen in een AvA (algemene vergadering van aandeelhouders). Die wordt tenminste een keer per jaar gehouden. De rechten die een aandeelhouder heeft zijn: het vergaderrecht, het stemrecht en het recht op winst. Het certificeren van een aandeel betekent dat die rechten uit elkaar worden gehaald. Bij De Basis betekent dat dat het stemrecht en het vergaderrecht bij de aandeelhouder blijft. Dat is de Stichting. Het beperkte winstrecht is wel verbonden aan de certificaten die je straks gaat krijgen.

Als je investeert strekt je risico niet verder uit dan het bedrag dat je inlegt. Je bent dus niet aansprakelijk voor verliezen in de exploitatie van de besloten vennootschap. Je inleg kun je wel helemaal kwijtraken.

Op deze weergave is terug te zien hoe de structuur er uitziet:


De oorspronkelijke naam die we aan het project hebben gegeven was ‘De Nijmeegse School’, omdat het pand ooit een schoolgebouw was. Bij het oprichten van de BV is dat de formele naam geworden: De Nijmeegse School Beheer BV (DNS Beheer BV). In een latere fase hebben we besloten om de naam te veranderen in ‘De Basis’.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen