Bouw mee aan De Basis: we zijn er bijna!

Muziek is een onmisbare, verbindende factor in het leven. Met De Basis creëren we dé ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich optimaal te ontwikkelen als maker en stappen voorwaarts zetten in hun carrière. Op 1 oktober 2021 heeft De Basis haar deuren geopend, hebben de residents hun intrek genomen en is deze broedplaats het kloppend hart van de Nijmeegse muziekscene. En jij kunt nu nog onderdeel worden van dit succesverhaal!

  €2.195.250

  Van 2.3 miljoen

  95% behaald

 • 692 investeerders
  85% van De Basis is in gebruik

Investeer nu

Weet jij al wie De Basis?

De Basis is een muzikale broedplaats, een uniek initiatief gevestigd in het pand van het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg 322 in Nijmegen. Een pand dat muziek ademt en waar legendarische acts hun sporen hebben verdiend en nagelaten. Onder leiding van een groep enthousiastelingen is het pand in 2019 aangekocht en inmiddels verbouwd. Er is een professionele opnamestudio, vaste en flexibele repetitieruimtes, werkplekken voor ondernemers in en om de muziekscene, opslagruimtes, een guesthouse voor overnachtingen en een café als centrale ontmoetingsplek. Op allerlei manieren stimuleren we de ontwikkeling, kruisbestuiving en ontmoeting tussen muzikanten, producers, muziekondernemers én publiek. Zo creëren bijvoorbeeld onze Talentmakelaars pop, hiphop en elektronische muziek speelplekken in en om de stad, zorgen zij voor kennisdeling en vergroten zij het netwerk van de muzikanten. Met De Basis creëren we dus zowel een goed gefaciliteerde fysieke werkplek als een goed functionerend muzikaal ecosysteem.

Certificaathouders staan aan De Basis

Uniek aan De Basis is dat particuliere certificaathouders aan de basis staan; muziekliefhebbers die investeren in de waarde van cultuur en echt onderdeel zijn van de community. Het overgrote deel van dit project is reeds gefinancierd: in totaal ruim 2 miljoen euro waarvan 1,1 miljoen door certificaathouders, 185 duizend uit fondsen en 750 duizend via hypothecaire financiering. Met dat geld hebben we het pand aangekocht, gerenoveerd en al grotendeels verbouwd. 
Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Er is onder muzikanten, producers en muziekondernemers veel behoefte aan een vaste werkplek. Op dit moment zijn de ruimtes al voor 85% in gebruik door vaste residents: 23 muzikale acts en 10 muziekondernemers hebben sinds 1 oktober 2021 hun intrek genomen.

Eindsprint naar ultieme doel

We hebben dus al veel bereikt. Maar we hebben nog een laatste stuk financiering nodig om De Basis optimaal te laten functioneren en onderdelen die we bij de start van de bouw om budgettaire redenen on hold hebben gezet, toch te realiseren. Zo moet er nog een en ander verder worden afgewerkt, willen we het pand verduurzamen met isolatie en zonnepanelen en is er nog geld nodig voor de realisatie van het café en het guesthouse, met ontmoetingsplek als spilfunctie. Daarnaast blijkt uit de gesprekken met onze residents en muzikanten van buiten Nijmegen, dat er een grote behoefte is aan afsluitbare parkeerboxen (om na een optreden de bus met instrumenten verzekerd te stallen om later uit te pakken) en een schaarlift om de apparatuur naar de opnamestudio’s en oefenruimtes te tillen. Deze zaken dienen niet alleen de eigen residents, maar zijn tevens ideaal voor muzikanten in de regio.
Om het gedroomde einddoel te bereiken is in totaal nog 3 ton aan aanvullende financiering nodig.

Word onderdeel van De Basis!

Ook jij kunt nu nog onderdeel worden van dit unieke project en meebouwen aan de muziek van de toekomst. Dit levert het je op:
 • Je schrijft muziekgeschiedenis en steunt de culturele sector in Nijmegen en omstreken! 
 • Jouw certificaten zijn waardevast en overdraagbaar, maar belangrijker nog: ze zorgen voor maatschappelijk rendement. Dankzij jouw bijdrage kunnen ambitieuze muzikanten zich optimaal ontwikkelen en ontpoppen tot de wereldacts van morgen.
 • Je wordt onderdeel van onze exclusieve community en profiteert van toffe benefits, zoals toegang tot het muzikantencafé van De Basis, de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij unieke luistersessies en kleinschalige optredens en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe releases en interessante gebeurtenissen.

Door het kopen van één of meerdere certificaten word je mede-eigenaar van De Basis. Elk certificaat kost € 250,-. Je kan 1, 2, 4, 10 of zelfs meer certificaten kopen. Hiermee draag je bij aan dit unieke initiatief. 

Als je voor € 25.000,- of meer aan certificaten koopt, word je groot-aandeelhouder en krijg je toegang tot de aandeelhoudersvergadering en heb je invloed op de plannen en het beleid.

Dus waar wacht je nog op? Je hebt nu nog de kans om toe te treden en onderdeel te worden van deze community. Koop direct je certificaten of lees eerst de prospectus en neem contact op met het bestuur.

Je kunt nog investeren in De Basis, koop een certificaat en word onderdeel van dit muzikale project! Wij zorgen er op onze beurt voor dat we er iets onwaarschijnlijk moois van maken.
Je schrijft muziekgeschiedenis!
Je certificaten zijn waardevast en overdraagbaar
Je certificaten leveren rendement op
Met je certificaat word je onderdeel van een exclusieve community, met toffe benefits

1

€250

What’s in it for me?

1 certificaat
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op maatschappelijk rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits zoals toegang tot café van De Basis, een ticket voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

2

€500

What’s in it for me?

2 certificaten
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op maatschappelijk rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits voor 2 personen, zoals toegang tot café van De Basis, een ticket voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

4

€1.000

What’s in it for me?

4 certificaten
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op maatschappelijk rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits voor 4 personen, zoals een persoonlijke rondleiding, toegang tot café van De Basis, tickets voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

10

€2.500

What's in it for me

10 certificaten
Je investering is waardevast en overdraagbaar
Je hebt kans op rendement
Je maakt een magisch muzikaal ecosysteem mogelijk
Je hebt diverse benefits, zoals een persoonlijke rondleiding, een geheel verzorgde overnachting in het gastenverblijf, toegang tot het café van De Basis, tickets voor de housewarming en een plek op de Wall of Fame
Investeer nu

What's in it for me

Een waardevaste investering
Je maakt een muzikaal ecosysteem mogelijk
Invloed op strategie en beleid
Gouden plaat
Backstagetoegang tot activiteiten
Toegang tot aandeelhoudersbijeenkomsten
Toegang tot het café
Merchandise en goodiebag

Bekijk de prospectus voor meer informatie
Ik wil meer weten
     

     

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen