Over De Basis

De Basis creëert dé ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. We spelen in op de behoefte aan professionele werkruimte voor artiesten en mensen die in de muziekindustrie werken. Een plek om samen te kunnen werken, elkaar te adviseren en te inspireren. Er is ook veel ruimte voor talentontwikkeling en we helpen je om jouw ambitie om te zetten in succes. Wat ooit een iconische popconcertzaal was, wordt nu een muzikaal toonaangevend ecosysteem!

Homebase

voor regionale artiesten en muziekondernemers.

Artists residency

voor muzikanten uit heel Nederland.

Guesthouse

voor toerende internationale artiesten.

De Basis wordt een creatief broeinest waar jonge, ondernemende muzikanten hun eerste meters maken in professionele oefenruimtes, aankomende artiesten hun eerste grote shows voorbereiden, waar tourende buitenlandse bands verblijven in het artiestenhotel, waar mensen werkzaam in de muziekindustrie dagelijks werken en waar iedereen samenkomt in de ontmoetingsruimte. Er is expertise en een netwerk, muzikanten komen vooruit en worden gestimuleerd hun talent te ontwikkelen doordat de randvoorwaarden voor muzikaal succes altijd aanwezig zijn.

Word onderdeel van De Basis!

Je kunt nog investeren in De Basis, koop een certificaat en word onderdeel van dit prachtige muzikale project! Met je certificaat steun je muzikaal talent en word je onderdeel van een exclusieve community, met toffe benefits.

Faciliteiten

08

Studio’s en repetitieruimtes

01

Bar/ café

35

Werkplekken

01

Guesthouse

21

Opslagruimtes

04

Opnamestudio's


DRIE FUNCTIES

Om onze ambities te bereiken is De Basis gesplitst in een BV en een Stichting en opgebouwd uit drie functies: Fundament, Spil en Ideaal. 
1. De Basis – Fundament: is het fysieke gebouw waar acts, musici en ondernemers creatief aan het werk zijn. Het Fundament wordt los van projectactiviteiten en met een eigen begroting geëxploiteerd op basis van de huurinkomsten van gebruikers. De doelgroep van het Fundament zijn de flexibele/semipermanente huurders. Het Fundament valt onder het bestuur van BV De Basis.
2. De Basis – Spil: is De Basis als platform voor talentontwikkeling in de stad. Drie talentmakelaars (pop, hiphop en dance) geven invulling aan de Spil via verschillende activiteiten en expertise-uitwisseling. Deze activiteiten zijn gericht op bands en acts die in de regio actief zijn. De Spil valt onder het bestuur van Stichting De Basis en heeft een eigen begroting.
3. De Basis – Ideaal: hierin werkt De Basis aan top-talentontwikkeling voor twee excellente acts per jaar. Met een meerjarig traject begeleidt De Basis deze artiesten intensief. Daarnaast biedt De Basis twee lab/beurstrajecten per jaar voor toptalent (van max. 1 jaar). Deze beurstrajecten zijn gericht op kortlopende experimenten of producties. Het Ideaal valt onder het bestuur van Stichting De Basis en heeft een eigen begroting.
De Fundament-functie van De Basis is selfsupporting en is gefinancierd vanuit de inkomsten uit onder andere de certificaten. Doordat deze niet afhankelijk is van subsidies of fondsen kan het fundament altijd bestaan los van het politieke klimaat. De Spil- en Ideaal-functie zijn aanvullend op de Fundament-functie en kunnen uitsluitend bestaan door steun vanuit de gemeente en/of landelijke fondsen.

TIMELINE


1908: Bouw van de St. Antoniusschool    
1968: Oprichting Stichting Doornroosje
1970: Stichting Doornroosje trekt in de St. Antoniusschool
2014: Verhuizing Doornroosje naar Stationsplein
2015: Oprichting stichting De Nijmeegse School
2016: Marktonderzoek potentiële gebruikers
2016: Nieuwe naam en investeringsstrategie De Basis
2017: Verbinden tientallen grote investeerders
2018: Publiekscampagne certificaathouders “Bouw mee aan De Basis”
2018: Evenementen en milestones huidige bewoners van De Basis
2019: Financiering van De Basis is rond
2020: Aankoop voormalige pand Doornroosje
2021: Verbouwing De Basis en opening eind 2021
2021: Start Publiekscampagne 'Bouw ook mee aan De Basis'

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen