OVER DE BASIS


WAT IS DE BASIS?


De Basis is dé bruisende muzikale hub in het hart van Nijmegen, waar deuren altijd wagenwijd openstaan. Met leerzame bijeenkomsten, ruimtes om samen muziek te maken, ontwikkelprogramma's, professionele werkplekken, repetitie- en opbergruimtes én een gezellig café is De Basis het bruisende creatieve centrum waar talent de ruimte krijgt om te groeien en hun publiek in muziekliefhebbend Nijmegen te vinden. Wat ooit een iconisch poppodium was, is nu een essentieel en uniek onderdeel van het culturele en muzikale landschap van Nijmegen en omgeving. 

WAT DOEN BIJ DE BASIS?


Samenkomen is de basis van innovatie, en De Basis heeft precies de juiste ingrediënten om dit mogelijk te maken. Of je nu van muziek houdt, je wilt verdiepen in het creatieve proces erachter, een oefenruimte zoekt voor je band, of hulp nodig hebt bij het opnemen van albums. Met gespecialiseerde talentmakelaars voor Pop/Rock, Hip Hop en Elektronische Muziek hebben we de knowhow om je - helemaal vrijblijvend - verder te brengen. En dankzij ons netwerk kunnen we samenwerken om inspirerende sessies of vette evenementen te organiseren. Kom langs om te ontdekken of De Basis bij jou past. Hier heb jij de regie in handen.

GESCHIEDENIS 

Op de plaats waar nu De Basis staat, werd in 1908 de St. Antoniusschool gebouwd - een basisschool. In 1970 vond de verhuizing van de Stichting Doornroosje naar de St. Antoniusschool plaats. Dit markeerde het begin van een nieuwe fase waarin het gebouw dienst zou doen als een centrum voor muzikale creativiteit en culturele uitwisseling. In 2014 verhuisde Doornroosje naar het Stationsplein, waardoor ruimte vrij kwam voor nieuwe initiatieven. In 2015 werd de Stichting De Nijmeegse School opgericht, gevolgd door marktonderzoek onder potentiële gebruikers in 2016. Hetzelfde jaar werd een investeringsstrategie ontwikkeld voor het pand en kreeg deze een nieuwe naam: De Basis.

In 2017 werden tientallen grote investeerders aangetrokken, en in 2018 werd een publiekscampagne gelanceerd voor certificaathouders onder het motto "Bouw mee aan De Basis." De eerste bewoners werden aangewezen en de eerste evenementen werden in gang gezet. In 2019 werd de financiering van De Basis voltooid, waarna het in 2020 werd aangekocht. Op 1 oktober 2021 heeft De Basis haar deuren geopend, hebben de residents hun intrek genomen en is deze broedplaats het kloppend hart van de Nijmeegse muziekscene geworden.

Word onderdeel van De Basis!

Door een certificaat te kopen, ben je niet alleen eigenaar van een stukje Nijmeegse muziekgeschiedenis, maar word je ook onderdeel van onze muzikale community! Zo ondersteun je muzikaal talent en sluit je je aan bij een unieke gemeenschap met gave voordelen. Benieuwd naar wat dit allemaal inhoudt? Check dan hier de voorwaarden.

Faciliteiten

08

Studio’s en repetitieruimtes

01

Café

35

Werkplekken

01

Guesthouse

21

Opslagruimtes

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen