OVER DE BASIS

WAT IS DE BASIS?

De Basis is de muzikale huiskamer van Nijmegen, waar artiesten de ruimte krijgen om te groeien, te creëren of geïnspireerd te raken. We ondersteunen muzikanten met oefenruimtes, workshops, writerscamps en persoonlijke en artistieke begeleiding. Daarnaast organiseren we inspiratiesessies, muzikantencafés en workshops waar muziekliefhebbers De Basis en de muziek die daar gemaakt wordt kunnen ervaren. Hierbij staat de muzikant bij ons centraal, maar willen we ook graag deze verbinden met de luisteraar, (super)fan en makers uit andere kunstdisciplines. 

WAT DOEN BIJ DE BASIS?

Met leerzame bijeenkomsten, gezamenlijke muziekruimtes, ontwikkelprogramma's, professionele werkplekken, repetitie- en opslagfaciliteiten, en een gezellig café vormt De Basis een creatief centrum waar talent de gelegenheid krijgt om te groeien. Ooit een iconisch poppodium, nu een onmisbaar onderdeel van het muzikale landschap van Nijmegen en omgeving. Bekijk onze agenda of check de FAQ (veelgestelde vragen) om te ontdekken of De Basis bij jou past. De Basis is er namelijk niet alleen voor de muzikanten met een droom, maar ook om inspiratie op te doen als luisteraar!

GESCHIEDENIS 

Op de plaats waar nu De Basis staat, werd in 1908 de St. Antoniusschool gebouwd - een basisschool. In 1970 vond de verhuizing van de Stichting Doornroosje naar de St. Antoniusschool plaats. Dit markeerde het begin van een nieuwe fase waarin het gebouw dienst zou doen als een centrum voor muzikale creativiteit en culturele uitwisseling. In 2014 verhuisde Doornroosje naar het Stationsplein, waardoor ruimte vrij kwam voor nieuwe initiatieven. In 2015 werd de Stichting De Nijmeegse School opgericht, gevolgd door marktonderzoek onder potentiële gebruikers in 2016. Hetzelfde jaar werd een investeringsstrategie ontwikkeld voor het pand en kreeg deze een nieuwe naam: De Basis.

In 2017 werden tientallen grote investeerders aangetrokken, en in 2018 werd een publiekscampagne gelanceerd voor certificaathouders onder het motto "Bouw mee aan De Basis." De eerste bewoners werden aangewezen en de eerste evenementen werden in gang gezet. In 2019 werd de financiering van De Basis voltooid, waarna het in 2020 werd aangekocht. Op 1 oktober 2021 heeft De Basis haar deuren geopend, hebben de residents hun intrek genomen en is deze broedplaats het kloppend hart van de Nijmeegse muziekscene geworden.

Word onderdeel van De Basis!

Door een certificaat te kopen, ben je niet alleen eigenaar van een stukje Nijmeegse muziekgeschiedenis, maar word je ook onderdeel van onze muzikale community! Zo ondersteun je muzikaal talent en sluit je je aan bij een unieke gemeenschap met gave voordelen. Benieuwd naar wat dit allemaal inhoudt? Check dan hier de voorwaarden.

Faciliteiten

08

Studio’s en repetitieruimtes

01

Café

35

Werkplekken

01

Guesthouse

21

Opslagruimtes

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen