Privacy statement

In dit privacy statement leggen wij uit hoe de Stichting De Nijmeegse School (De Basis) en de besloten vennootschap DNS Beheer BV (De Basis Beheer BV) omgaan met persoonsgegevens.
Het kan zijn dat dit statement in de toekomst moet worden gewijzigd. Als dat nodig is zullen we dat vooraf doorgeven.

Wat zijn persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over jou of die we in verband kunnen brengen met jou.
 
Je deelt persoonsgegevens met ons als je certificaathouder bij ons bent of als je contact met ons hebt. Denk aan je naam, je adres, je leeftijd, je telefoonnummer of je e-mailadres. Maar ook het IP-adres van je computer of een overschrijving en bankrekeningnummer. Wanneer je een formulier invult op onze website, je inschrijft voor de nieuwsbrief of zelfs wanneer je alleen onze website bezoekt, geef je ons de beschikking over jouw persoonsgegevens. Het gaat om alle gegevens die we in verband kunnen brengen met jou.

Verwerken

Verwerken is een begrip uit de wet. Het is een heel breed begrip. Het gaat om alles wat je kunt doen met persoonsgegevens. Van verzamelen tot vernietigen. Verwerken is: 'het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, doorzenden, verspreiden, beschikbaar stellen, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, afschermen, uitwissen en vernietigen van gegevens.' Wij houden ons aan de wet. Dat is voor nu de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Nederlandse Uitvoeringswet AVG. Maar er kunnen ook andere wetten en regelingen zijn die over privacybescherming gaan.

Wat doen wij?

Het is noodzakelijk dat wij bijvoorbeeld een register bijhouden zodat we weten wie  er deel uitmaken van de community. Dat kunnen aandeelhouders zijn, certificaathouders of leden. Die gegevens moeten wij bijhouden om te weten wie wij voor formele vergaderingen en bijeenkomsten moeten uitnodigen. Eigenlijk iedereen die op een of ander manier verbonden is aan De Basis en daarom zijn of haar persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt. We houden je graag op de hoogte. Bijvoorbeeld met e-mails, nieuwsbrieven, aanbiedingen op onze website of (in de toekomst) apps. Of met gepersonaliseerde advertenties op apps en sites van andere partijen en social media. Ook daarvoor zijn vaak persoonsgegevens nodig. Wanneer je jezelf via het aanmeldformulier inschrijft, geef je ons toestemming om je te mailen op het opgegeven e-mailadres. Ook als je aan ons een vraag stelt, moeten we die kunnen beantwoorden. Daarvoor hebben we je e-mail nodig en als het wenselijk is moeten we je kunnen bellen.

Hierboven hebben we uitgelegd waarvoor wij de gegevens verwerken. We hebben soms ook persoonsgegevens nodig uit externe bronnen, zoals openbare registers, bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel dat geeft ons het recht deze te verwerken als dat noodzakelijk is voor de uitvoering van onze relatie. Het kan ook gebeuren dat wij persoonsgegevens met onze partners en sponsors voor commerciële doeleinden delen. Het verwerken van persoonsgegevens kan ook gebruikt worden in het kader van promotie en marketing. De persoonsgegevens kunnen ook gebruikt worden bij het inzetten met betalingstransacties die je verricht als u een certificaat koopt. Ook andere betalingen die via onze site verlopen kunnen tot gevolg hebben dat uw persoonsgegevens met de bank worden gedeeld.

Ook schakelen wij derden in die ons ondersteunen in onze bedrijfsvoering en daarom voor ons persoonsgegevens verwerken. Deze partij heet een zogenaamde verwerkers. Dat is bijvoorbeeld de organisatie die de website beheert. Met deze partij worden afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens beschermd worden. Wij mogen persoonsgegevens aan derden verstrekken ter ondersteuning van onze bedrijfsvoering onder het in ons gerechtvaardigd belang is dat onze bedrijfsvoering kan worden geoptimaliseerd.

Google Analytics

Om een goed beeld te krijgen van de manier waarop bezoekers van de website gebruiken, maken wij gebruik van het data-analyseprogramma Google Analytics. Hiervoor worden Google Analytics-cookies geplaatst. Om ervoor te zorgen dat wij jouw privacy optimaal kunnen waarborgen, is een overeenkomst gesloten met Google. Ook anonimiseren wij de verzamelde data, door het laatste octet van jouw IP-adres onzichtbaar te maken. Gebruiksgeschiedenis is op die manier niet meer te herleiden naar jou als individu. De instelling ‘Gegevens delen met Google’ is daarnaast uitgeschakeld, waardoor Google geen toestemming meer heeft om jouw gegevens te benutten voor eigen verwerkingsdoeleinden en maken wij geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google-Analytics-cookies.

Jouw rechten

Je kunt altijd aan ons vragen welke persoonsgegevens wij bewaren. Als je van mening bent dat de persoonsgegevens die wij verwerken niet meer voor het doel waarvoor je ze hebt gegeven noodzakelijk is, kun je vragen om de persoonsgegevens te laten beperken of verwijderen. Maar dat kan bijvoorbeeld niet als het verwerken van de persoonsgegevens nodig is voor het doel waarvoor je ze heeft verleend, namelijk het houden van een register.

Hoe lang bewaren we de gegevens

Als iemand geen deel meer uitmaakt van de community bewaren we deze persoonsgegevens nog voor een periode van twee jaar. Daarna zullen we ze vernietigen en verwijderen.

Welke gegevens worden door ons verwerkt

Persoonlijke identificatie gegevens zoals je naam, adres, woonplaats, postcode en e-mailadres, telefoonnummer, gebruikersnamen, certificaathoudernummer, rekeningnummer, leeftijd, geslacht, geboortedatum, burgerlijke staat, Burgerservicenummers, nationaliteit, IP-adressen, wachtwoorden en wij slaan de communicatie via e-mail op.

Wijzigingen

Wanneer je contact opneemt met ons, geef je ons toestemming om bepaalde acties uit te voeren en om (in sommige gevallen) ook persoonsgegevens op te slaan. Je kunt deze toestemming te allen tijde ook weer intrekken. Wanneer je jouw toestemming wilt intrekken, kun je dit telefonisch of schriftelijk aan ons laten weten. Dit geldt dus niet als het verwerken noodzakelijk blijft voor het doel waarvoor de geven zijn verstrekt.

Een klacht indienen

Wanneer je het niet eens bent met de wijze waarop De Basis omgaat met de verwerking van jouw persoonsgegevens, kun je een klacht bij ons indienen. Wanneer wij er onderling niet uitkomen heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.