Summerschool 2022

Derde editie van de Summerschool dit jaar in De Basis


De Basis en productiehuis BRUT (voorheen De Nieuwe Oost Pop) organiseren deze zomer voor de derde keer een Summerschool voor (lokaal) muzikaal talent. Van 23 t/m 25 augustus verwelkomen zij muzikanten, producers en songwriters in De Basis om aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkelvraag en met actuele thema’s die spelen op het gebied van artiest-zijn. Hierbij worden ze geholpen door professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie. Drie dagen lang gaan zij met elkaar een muzikale bubbel in. Iets voor jou? Lees dan snel verder.

Bomvol programma

  Het programma wordt samengesteld op basis van de ontwikkelvragen van de deelnemers en ziet er in grote lijnen als volgt uit:
  • Dag 1: Kennismaking met elkaar en met je coach. Je bespreekt je ontwikkelvraag en iedereen speelt een korte set voor elkaar
  • Dag 2 en 3: Werken aan je ontwikkelvraag met coaches en volgen van een masterclass en panelgesprek met diverse artiesten.

  De deelnemers overnachten op een bijzondere plek in Nijmegen en er wordt goed voor hen gezorgd, zodat zij zich geheel kunnen richten op het muzikale proces.
Aanvullend op het programma hebben we ook ‘Adopteer een live show’ ontwikkeld. Hierin stimuleren we particuliere muziekliefhebbers om een ‘Summerschool-er’ te adopteren voor een live show ergens op een toffe locatie. Deze shows zullen plaatsvinden na de Summerschool.

Je gaat drie dagen (muzikaal) de diepte in


In de Summerschool hebben we aan praktische zaken gewerkt, zoals ‘hoe bouw je de spanningsboog van je set goed op’, maar ook hebben we veel nieuwe inzichten gekregen over bijvoorbeeld wat ons uniek maakt als act en welke waarde dat vertegenwoordigt. Heel interessant!

- Tom Brouwers van de band Shaemless, deelnemer Summerschool 2021.

Aanmelden (en de voorwaarden)

De Summerschool is bedoeld voor acts die hun eerste stappen al hebben gemaakt in de muziekwereld en zich graag verder willen ontwikkelen. Concreet betekent dit:
 • Je hebt minstens 1 release op je naam staan (track, EP of album) 
 • Je hebt live-ervaring van minstens 1 tour of andere relevante ervaring die je aantoont via een muzikaal CV 
 • Je bent gemotiveerd om stappen te zetten in je muzikale én organisatorische ontwikkeling. 
 • Je hebt een doelgerichte aanpak van een aantal vragen of thema's waar je tijdens de Summerschool mee aan de slag wil
 • Je bent de gehele periode van de Summerschool beschikbaar (23 t/m 25 augustus). 
 • Tot slot: je maakt tijd en hebt toewijding na de Summerschool om het ‘Adopteer een live show’-gedeelte tot uitvoering te brengen. 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 2 juni om 12 uur via dit formulier. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. Er is in totaal plek voor vijf acts en er wordt van elke deelnemer een bijdrage van €50,- (p.p.) gevraagd. De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis BRUT, De Basis, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede en Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen