Summerschool 2021

De Basis en De Nieuwe Oost Pop organiseren van 24 t/m 26 augustus voor een tweede keer een Summerschool voor muzikaal talent! Drie dagen lang dompelen muzikanten, producers en songwriters zich onder in alles wat muziek is. Onder begeleiding van professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie gaan de acts aan de slag met hun eigen ontwikkelvraag. Daarnaast is er extra aandacht voor verschillende facetten van het muzikanten-bestaan. De Summerschool zal dit jaar wederom plaats vinden in Doornroosje.

Hoe ziet de Summerschool er in het kort uit?

  • 3 dagen in een muzikale bubbel van 24 aug. 14u tot 26 aug. 19u
    • Dag 1: kennismaking met elkaar en met je coach, je bespreekt je ontwikkelvraag en iedereen speelt een korte set voor elkaar
    • Dag 2 en 3: een aantal masterclasses en werken aan je ontwikkelvraag en live act onder begeleiding van je coach
  • Je werkt aan je eigen muziek vanuit verschillende ruimtes in Doornroosje.
  • Je krijgt twee overnachtingen op een bijzondere plek in Nijmegen. Daarnaast verzorgen we alle maaltijden.

Aanvullend op het programma hebben we ook ‘Adopteer een live show’ ontwikkeld. Hierin stimuleren we particuliere muziekliefhebbers om een ‘Summerschool-er’ te adopteren voor een live show ergens op een toffe locatie. Deze shows zullen plaatsvinden de twee maanden na de Summerschool, als de coronamaatregelen dit toelaten.

Drie dagen de diepte in.

Instrumenten worden afgestoft, snoeren worden uitgerold en kelen worden gesmeerd, want live concerten komen weer langzaam op gang. De lokale muziekscene is hierbij belangrijker dan ooit en daarom organiseert De Basis in samenwerking met De Nieuwe Oost Pop, Doornroosje, ArtEZ conservatorium en Poppunt Gelderland: Summerschool 2021. Diverse bands, elektronische of hiphop acts duiken van 24 t/m 26 augustus onder leiding van professionele coaches een muzikale bubbel in. "Tijdens de Summerschool bieden we artiesten een plek waar ze de muzikale diepte ingaan zonder afleiding en ruis van buiten. Daar gaan sowieso interessante stappen gezet worden.” aldus Angela Verkuijlen, Kwartiermaker De Basis.

Bomvol programma

De artiesten krijgen een vol en compleet programma voorgeschoteld, waarin wordt gekeken naar het grotere geheel. Tijdens deze drie dagen wordt er hard gewerkt vanuit Doornroosje aan diverse thema’s binnen het bestaan als muzikant en worden er verschillende masterclasses aangeboden over actuele onderwerpen uit de muziekindustrie. BARTH. een deelnemer van vorig jaar zover zei over de Summerschool het volgende: “De Summerschool heeft mij heel erg geholpen richting te geven aan mijn artiest zijn en makerschap. Ik heb informatie gekregen in hoe de muziekindustrie werkt, hoe ik mijzelf kan profileren, hoe ik mijn identiteit als artiest kan ontwikkelen en verder kan groeien in het maken van kunst en daar de waarde van inzien. Voor mij waren deze 3 dagen, gevuld met netwerken, ontwikkelen en leren precies wat ik nodig had.”

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen