REWIND | APRIL

In april kwam dé kern van De Basis naar boven! Dit was er in deze volle maand te doen in De Basis.

⏪De maand werd afgetrapt én ingekleurd door een masterclass van door onze eigen Merel Ritsma (MERYLL): Vocal Production. Samen met deze producer/zangeres leerde de deelnemers in april over drie lessen alles van het opnemen van de eigen stem, het 'compen' en probeerden ze nieuwe microfoon-setups uit! Hopelijk zien we de komende maanden mooie opgepoetste stemmen voorbij komen! Wil jij meer leren over de wereld achter het produceren via synthezisers? Schrijf je nog snel in voor de volgende reeks aan masterclasses van Koarse (start 2 mei 2024). 

⏪Op 4 april trapten we een reeks producerscafés in samenwerking met Nieuwe Elektronische Waar (NEW). De eerste stond in het teken van AI; het onderwerp waar iedere creatieveling wel iets van vind. Michelle Appel (Donders Instituut/MiesFM), liet de deelnemers haar favoriete plugins zien en vrijwel automatisch barste er een gesprek los over de toekomst van AI in de muziek(productie). Ben jij bij de volgende? Op donderdag 7 mei gaan we het namelijk hebben over geld en syncs. Meld je snel nog aan!
Foto: Maren van der Burght
⏪10 april probeerde we met een vol panel dé vraag van 2024 voor bands te beantwoorden: hoe kom je aan shows? De live-muziekindustrie lijkt tegenwoordig helemaal vastgeroest. Op deze uitverkochte avond schenen we samen met Marijn de Valk (Luxor Live), Stefan Kollee & Imke Loeffen (Oh Hazar) en Pieter Sloot (onze nieuwe Talentmakelaar Pop!) licht op dit moeilijke vraagstuk. Hoeveel shows gaan er met deze tips uitkomen?

⏪Traditiegetrouw kwamen we op dinsdagavond (16 april) bij een in de Talentroom voor weer een editie van De Geluidstafel; de feedbacksessies waarin muzikanten elkaar hun muziek laten horen én op een intieme en veilige manier elkaar van feedback voorzien. Gespreksleider Tom Verstappen vond dit een inspirerende sessie. Er zijn voor de volgende editie nog enkele plekken beschikbaar. Meld je snel aan voor 14 mei!
Foto: Richard Wevers
⏪Op 18 april kwam per toeval (en een beetje door planning) alles samen: het was dé dag in april die de kern van De Basis representeerde. In ons café vonden we namelijk meer dan 60 hiphoppers luisteren naar de nieuwe release van VALLI. Onder vrolijke leiding van VICCENS (De Basis talenttraject 2024) kregen ze daarnaast ook kans om voor elkaar live hun nieuwe demo's te droppen. Tegelijkertijd werd onze Talentroom omgetoverd tot techno/house-jam-hok. Bijna 10 live-producers kwamen hier de hele nacht bijeen om nieuwe elektronische muziek te maken. Als kers op de taart nodigde Residents Clean Pete in onze nieuwe 'Singersongwriterkamer' een koor uit om te repeteren voor hun Klassieke Revue. Deze samenstelling aan verschillende stijlen zorgden voor interessante gesprekken en een overvolle De Basis!

⏪21 april staat voor vele Nijmegenaren als vervelende dag bekend; het is de avond dat NEC in de bekerfinale stond. Gelukkig wisten ze die avond bij de MonkeyJam in Brebl de kater te voorkomen. De (nu al) hit: 'In Nijmegen hebben we misschien geen beker, maar goede muziek hebben we zeker' is daar live ontstaan en gaat zeker nog een keertje ergens opduiken! Kom jij 26 mei weer langs?
Foto: Willem Melssen

⏪Op 25 april deden we Schuum nét iets anders; namelijk in ons eigen café. Puck Arts, Fayette én Rixle Blue zorgden daar voor een intieme (maar enorm harde!) sfeer! In mei laten we Pieter even wennen aan zijn nieuwe baan om in juni met een sterke line-up aan Schuums terug te komen!
30-04-2024

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen