DE BASIS MASTERCLASSES 

SYNTHESE & GELUIDSONTWERP MET KOARSE

Wegens succes herhaald! Vanwege de vele aanvragen gaan we samen met Sjef van der Heijden (Koarse) een tweede editie van de masterclass over synthesizers geven. De masterclass bestaat uit vijf sessies waarin deze drum-'n-bass producer je alles leert over de wereld achter geluidsontwerp. Na deze maand snap je alle natuurkunde achter geluid en synthese en kan je zelf aan de slag!

Praktische info

De masterclasses vinden elke donderdagavond plaats vanaf 2 mei t/m 30 mei. De kosten voor de masterclasses bedragen 75 euro per persoon, met een maximum van 20 personen. Wees er dus snel bij! Inschrijven kan tot 27 april 2024.

📌 Café De Basis
👤 Sjef van der Heijden (Koarse)
📅 vijf donderdagen (2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei 2024). 
⏰ 20:00 uur (19:30 inloop)
💶 75.-

Voor wie?

Je hebt net een nieuwe hardware-unit gekocht voor je band of je produceert elektronische dansmuziek op je computer en je bent op zoek naar tools om je muziek te verfijnen. Maar hoe? Deze masterclasses zijn ontworpen om je kennis te verbreden en je te voorzien van frisse inzichten over geluidscreatie. Je leert alles over de basis van geluid, de natuurkunde erachter én vele tips and tricks of het bouwen van je eigen sound. Of je nu net begint te experimenteren met een synthesizer of een doorgewinterde muziekprofessional bent, deze masterclasses zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van geluidssynthese! 

Door wie?

Sjef van der Heijden geeft al vier jaar les in geluidssynthese aan de HKU en biedt daarnaast 1-op-1 lessen aan bij SoundEducation Nederland. Onder de alias Koarse past Sjef deze vaardigheden toe in de praktijk als clubmuziekproducer. Sjef’s werk is eerder gedraaid door Skrillex, en Sjef heeft een officiële remix gedaan voor Noisia en Geck-o. Bovendien maakt Sjef multidisciplinaire installatiekunst en sounddesign ter ondersteuning van andere media. 

Sjef is ook resident bij De Basis en heeft deze masterclass al één keer zeer succesvol gegeven!

Wat ga je doen?

Gedurende vijf sessies krijg jij de kennis en handvatten om aan de slag te gaan met het creëren van geluid zoals je dat misschien nog niet eerder hebt gedaan. Na de masterclasses ga jij namelijk naar huis met:
  • Basiskennis over geluidsbewerking- en ontwerp die breed toepasbaar is, bijvoorbeeld voor het ontwerpen van je gitaarklank of het vormen van de perfecte mix voor je demo.
  • Een stappenplan om het geluid in je hoofd te realiseren.
  • Een doorgronde strategie en werkwijze om toe te werken naar een nieuw geluid.
De masterclasses vinden plaats in het comfortabele café van De Basis. In de eerste sessie gaat het over de essentie van audio: wat is geluid en hoe manifesteert het zich? Vervolgens duiken we dieper in de werking van synthesizers en het produceren van klanken. We verkennen praktische toepassingen, zoals het ontwerpen van drumklanken, het nabootsen van snaarinstrumenten, of zelfs het creëren van volledig unieke, nog nooit gehoorde klanken. De hands-on aanpak van Sjef zorgt ervoor dat je niet alleen begrijpt, maar ook daadwerkelijk leert hoe je de geleerde concepten in je eigen muzikale creaties kunt implementeren.
Iets voor jou? Schrijf je in vóór 27 april om zeker te zijn van een plaats.

🤑  Tip: Werktuig PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Dit geldt ook voor De Basis Masterclasses! Lees hier meer.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen