De Basis Talenttrajecten 2024

Dit zijn de zeven nieuwe acts van De Basis

De Basis heeft zeven acts uitgekozen om in 2024 te begeleiden! Aan de hand van hun ontwikkelvragen gaat het team van De Basis samen met deze muzikanten aan de slag om stappen te maken in hun muzikale carrière én creatieve ontwikkeling. Miriam Moczko, Cassandra Onck, LUWTEN en Oh Hazar gingen hun al voor. Dit zijn de zeven geselecteerde acts voor 2024!

Misprint

Misprint zoekt de schoonheid van het alledaagse op – zon in de voortuin, feest in de achtertuin, een dutje op de bank. De Nederlandstalige indieband mixt frisse meezingrefreinen met een vleugje melancholie. Het Nijmeegse viertal stond o.a. op het Valkhof Festival en Misty Fields en is bezig met hun debuutalbum MONOBLOC, over de witte plastic tuinstoel. Onlangs verscheen de eerste single van deze band genaamd 'Even laten in de tuin'. Check deze snel om erachter te komen hoe deze schoonheid klinkt!

Misprint is tevens resident van De Basis en initatiefnemer van de concepten Rocktober en De Geluidstafel

nobuka

Onder de naam ‘nobuka’ maakt Michel van Collenburg lo-fi electro-accoustische muziek. Experimenteel, filmisch en abstract zijn termen die vaak gebruikt worden om het te omschrijven. In het maakproces gebruikt nobuka tape recorders, elektrische gitaar, modular samplers, fieldrecordings en alledaagse objecten. Tijdens live-optredens creërt nobuka gelaagde soundscapes, waarbij momenten van verstilling en chaos elkaar afwisselen. In januari presenteerde nobuka op het WeSa Festival in Seoul zijn nieuwe live- concept ‘Stranger’. Een werk dat is gebaseerd op het boek l’etranger van Albert Camus waarin muziek, tekst en beeld samenkomen.

Op 12 april komt de nieuwe plaat van nobuka uit.

Timo Naomi

Timo Naomi (94’) is een producer, mix engineer en dj uit Nijmegen en is sinds 2007 autodidact bezig met het maken van beats en langzamerhand uitgegroeid tot een muzikale duizendpoot werkend voor artiesten als Naaz, Glen Faria (‘Zij Weet Het’ van Glen Faria won in 2019 verschillende Buma Awards en ging multi-platinum), S10, Mr. Probz en Jeroen Antoine. Zo heeft hij voor de Finse jeugddramafilm ‘Stupid Young Heart’ (2018) een groot deel van de muziek voor zijn rekening genomen en is te horen in het tweede seizoen van de crimeserie Mocro Maffia. Daarnaast organiseert Timo samen met Gabriel Garcia ‘Soulcamp’.

ONEDEFINED

ONEDEFINED (Karim Rave) is een Marokkaanse Techno DJ en Producer. Na het winnen van een wereldwijde producerwedstrijd 'Kick In The Mix' van SlamFM, begon Karims Dutch House (Silky Bastard) wereldwijd op te vallen, maar vervulde nooit echt zijn behoeftes. ONEDEFINED werd geboren en begon al snel opgemerkt te worden door namen als Marcel Dettmann, Takaaki Itoh en Pan-Pot. Het nieuwe geluid, ondersteund door zijn eigen label/merk Fack It Records, resulteerde in miljoenen streams van over de hele wereld. Na talloze openingsspots gedaan te hebben voor onder andere Charlotte de Witte en The Advent, is ONEDEFINED klaar om de clubs en festivals nieuw leven in te blazen met zijn house-infused techno.

lost verses

lost verses is het soloproject van Rindert Lammers. Eerder won hij met de ambient spoken-word act Benji een 3voor12 Gelderland award voor het nummer ‘Vuurvlieg’, een bijzondere samenwerking met Joseph Shabason (Destroyer, War On Drugs). Met lost verses creëert hij een sfeer die soms doet denken aan Japanse new-age, geïnspireerd door artiesten als Hiroshi Yoshimura en Satoshi Ashikawa. Na het verschijnen van de single ‘Waving’ zal het debuutalbum, met bijdragen van internationale gasten uit de ambient wereld, in 2024 het licht zien.

lost verses vonden we ook al eerder in De Basis. Hij was geselecteerd voor Summerschool 2022. 

Viccens

Viccens is een multi-talent die bekend staat om een unieke, kleurrijke en uiteenlopende muzikale stijl en energieke live optredens. Zijn shows zijn doordrengt van zware 808’s, ontlading, humor, en souplesse. Viccens is niet op z’n mond gevallen en pakt de aandacht met unieke woordkeuze en harmonieuze autotuned vocals, ook live brengt hij deze experience. Zijn single “IK WIL EEN PORSCHE” zorgde vorig jaar online en offline voor veel herkenbaarheid en buzz. Met zijn nieuwste project “Extravaganza” laat hij weten dat hij zijn eigen regels volgt en je niet om zijn creatieve visie heen kunt. Hyperschmic-rage sound tot plugg, van trap naar gamecube samples. De plaat voelt een beetje als een rollercoaster die je mee naar alle hoeken van de bovenkamer van “Viccens”.

Iris Romeijnders

Iris Romeijnders is een creatieve duizendpoot. Programmamaken, schrijven, modereren, onderzoeken en musiceren: ze doet het allemaal met evenveel liefde en energie. De nummers die Iris alleen of in samenwerking met gitarist Danny van der Wielen schrijft, kenmerken zich door eenvoud en invloeden uit de blues, jazz, folk en pop. Aan het resultaat zouden we tal van woorden kunnen besteden: van verhalen die verteld móeten worden tot de wil om de wereld te begrijpen, maar eerlijk gezegd heeft ze daar niet zo'n zin in. Iris maakt vooral muziek omdat ze dat enorm graag doet.

Eerder was Iris al actief in De Basis bij onder andere Schuum en Build It Yourself

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen