ROCKTOBER

Wil jij je creatieve grenzen verleggen en houd je wel van een uitdaging? Rocktober is een initiatief van muzikanten (Misprint) uit De Basis dat is ontstaan in coronatijd. In twee jaar tijd is het concept uitgegroeid tot een succesvolle manier om samen, en toch alleen, aan je creatieve proces te werken. Of je nu zingt, in een band speelt, rapper of producer bent: iedereen is welkom!

SPELREGELS

Meedoen is simpel. Je neemt deel aan het Rocktober WhatsApp-groepsgesprek en de Google Drive-map (hiervoor heb je dus WhatsApp en een Gmail-account nodig). En dan ga je aan de slag...

📥 Iedereen moet elke dag vóór 00.00 uur IETS in de Google Drive-map hebben ingediend. Of dat een heel nummer is, een voice-memo of slechts een paar beats, is aan jou. Vervolgens geef je in de WhatsApp-groep aan dat je werk voor die dag erop zit. En dat herhalen we van 1 t/m 31 oktober.

🃏 Je hebt één joker waarmee je een dag kunt overslaan. Dit geef je aan in het groepsgesprek.

🙅‍♂️ Heb je de deadline niet gehaald en heb je voor 00.00 uur nog niets ingeleverd? Helaas eindigt Rocktober daar voor jou. Je wordt uit de groepschat gezet en krijgt aan het einde van de maand niet meer de enige echte Rocktober-pin. Volgende keer beter!

TRACKS VAN DE WEEK

Je levert dus wekelijks zeven creaties in. Van deze zeven kun je aangeven wat jij het beste werk vindt. Wij maken van ieders eigen nummer één een top van de week. Zo kunnen we elkaars werk horen, elkaar inspireren en eventueel feedback geven op elkaars werk!

EINDRESULTAAT

Heb jij de hele maand volbracht zonder af te vallen? Gefeliciteerd! Je bent Rocktober met vlag en wimpel gepasseerd en verdient een unieke Rocktober-pin. Daarnaast wordt jouw beste werk op de radio gedraaid. Open Source Radio heeft plaats gemaakt voor het rauwe werk dat uit Rocktober voortkomt. Meer info volgt!

ONTMOETEN

Na een hele maand samen ploeteren is het tijd om elkaar te ontmoeten onder het genot van een biertje (of colaatje). Op dinsdagavond 31 oktober zijn alle deelnemers (ook deelnemers die zijn afgevallen) welkom in het café van De Basis om de maand goed af te sluiten.

ROCKTOBER PREVIEW

Op 16 september, tijdens de Kunstnacht, kon je Rocktober al een beetje voorproeven in de Stadschouwburg. De Basis residents Maartje en Jeroen van Misprint maakten LIVE een track met input van voorbijgangers. Nieuwsgierig? Check de track hier!

MEEDOEN AAN ROCKTOBER 2023

Meedoen? Dat kan helaas niet meer! De deadline voor het aanmelden is verstreken en de deelnemers zijn van start. Hou de website in de gaten om de nummers langs te zien komen.
Rocktober wordt gecoördineerd door talentmakelaar Guus Timmermans i.s.m Misprint.
Vragen? Mail naar guus@debasisnijmegen.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen