REWIND | OKTOBER

Oktober was weer een drukke maand bij De Basis! Wat is er allemaal gebeurd? We blikken even terug. 

⏪ Op dinsdag 3 oktober vond er weer een producentencafé plaats in De Basis. Jeffrey de Gans, mastering-meester achter de schermen van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, nam het publiek mee in zijn manier van masteren, wat de do's en don'ts zijn en hoe je een masteringexpert vindt die bij je past.


⏪ Op 7 oktober vond de eerste inspiratiesessie van De Basis plaats in ons café: de beste manier om samen met anderen te genieten van livemuziek en inspiratie op te doen. Mummy's a Tree uit Nijmegen sloeg de handen ineen met Daniel Benyamin (bekend van Sea + Air en Jumbo Jet). Leuk weetje: dit optreden was onderdeel van Benyamin's New Song/Old Friends Tour en markeert zijn eerste optreden in Nederland sinds 2017! Op vrijdag 24 november vindt de volgende inspiratiesessie plaats in ons café: deze keer in het teken van ambient-muziek.

⏪ Op 15 oktober was het weer zover in Brebl! Na een succesvolle pilot in september werd ook de tweede jamsessie goed bezocht. In samenwerking met Colored Monkeys vindt in Nijmegen een serie MonkeyJams plaats. Wil je de volgende keer mee jammen? Zorg dan dat je erbij bent op 19 november: om 20.00 uur. in Brebl!
⏪ Tijdens De Geluidstafel luisteren en kijken we in een veilige omgeving naar elkaars werk, en geven we feedback. Zo ook op 17 oktober! Een aantal muzikanten van verschillende niveaus droegen hun werk aan, op zoek naar nuttige feedback van medemuzikanten. Een aantal deelnemers was er zelfs puur om feedback te geven. Vragen kunnen over een breed scala aan onderwerpen gaan, zoals songwriting, songmixing, mastering, productie, vormgeving of inhoudelijk/artistiek. Wil je er de volgende keer bij zijn? Houd onze kanalen in de gaten voor de volgende datum.

⏪ Op zondag 22 oktober vond de eerste Kronkelsessie van De Basis weer plaats. Het oude concept is in een nieuw jasje gestoken, met een frisse line-up in een chille omgeving. De avond wordt mede georganiseerd door LOEV, die oa. Disci programmeerde. Een geslaagde sessie!

⏪ Het muzikantencafé van 23 oktober, over het inzetten van social media platforms om je bereik te vergroten, was een must voor iedere muzikant die succesvol wil zijn zonder te verdwalen in de chaos op social media. Journalist en content creator Lunya van Wunnik en social media-redacteur Manon Berghuis gaven de tips en trucs om ervoor te zorgen dat sociale platforms voor jou werken. Een super leerzame, maar vooral gezellige avond!
⏪ Op 26 oktober stond er weer een editie van Schuum op de planning. Dit keer op een bijzondere locatie. Het drukbezochte Eetbar Bloom was het decor voor singer-songwriters Tijn Winters, Iris Romeijnders en Hanneke de Jong. De volgende Schuum avond staat ook weer vast: in Café ‘t Paleis op 30 november.

⏪ Op 31 oktober vierden we - samen met alle strijders van Rocktober 2023 - het einde van een ultiem creatieve maand. Van de maar liefst 70 deelnemers haalde één derde de eindstreep! Een selectie van de ruim 5000 tracks die deze maand gemaakt zijn, is op zaterdag 11 november te horen op Open Source Radio! Luister tussen 16.00 en 20.00 uur naar het beste van Rocktober, gedraaid door niemand minder dan Guus Timmermans himself.
Niets missen? Volg De Basis via Facebook, Instagram en LinkedIn
09-11-2023

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen