Ambient Avond 

Berlinde Deman, Rutger Zuydervelt (Machinefabriek), nobuka & Lost Verses

Vrijdag 24 november 2023 @ De Basis Nijmegen

Op vrijdag 24 november brengen vier getalenteerde ambient-muzikanten hun creativiteit samen in een intieme inspiratiesessie in ons café. Berlinde Deman en Rutger Zuydervelt nemen ons mee naar een andere wereld met hun combinatie van de mystieke 16e-eeuwse serpent en abstracte elektronica. nobuka voert enkele van zijn lo-fi-experimenten en meditatieve soundscapes uit, en Lost Verses verrast ons met atmosferische klanken geïnspireerd op de Japanse new age. Bereid je voor op een avond vol ontdekkingen en nieuwe inspiratie.
Tickets: 5 euro
Locatie: De Basis Café (Groenewoudseweg 322)
Wanneer: 24 november 2023
Inloop: 20:00uur
Start: 20.30 uur
Bar = pin only

Berlinde Deman en Rutger Zuydervelt (Machinefabriek)

Berlinde Deman en Rutger Zuydervelt vormen een duo dat het 16e-eeuwse blaasinstrument serpent combineert met abstracte elektronische muziek. Deman is de vaste tubiste van Flat Earth Society Orchestra en dook op in tal van bands en projecten uit de jazz-, theater-en klassieke wereld. Zuydervelt, bekend als Machinefabriek, creëert abstracte elektronische muziek sinds 2004 en maakt ook muziek voor film-, dans- en kunstprojecten. Het duo bracht albums uit zoals "Luchtwezen" (2020) en de EP "Stuutjes" (2022), en speelde recentelijk een spannende sessie in DockZuid te Tilburg.

nobuka 


Michel van Collenburg, ook bekend als nobuka, maakt lo-fi experimentele elektronische muziek met behulp van tape recorders, elektrische gitaar, modulaire synthesizers, field recordings, samples en huishoudelijke voorwerpen. Hij laat zich inspireren door artiesten als Ryuichi Sakamoto, John Cage, Jonny Greenwood, Machinefabriek, KMRU, Kali Malone en Claire Rousay. In live optredens creëert nobuka meditatieve soundscapes tegen een achtergrond van kleurrijke, vervreemdende visuals, waar momenten van stilte botsen met chaos.

Lost Verses


Lost Verses is het soloproject van Rindert Lammers, bekend van zijn eerdere succes met de ambient spoken-word act Benji, waarmee hij de 3voor12 Gelderland award voor het nummer ‘Vuurvlieg’ won. In samenwerking met saxofonist Joseph Shabason (bekend van Destroyer en War On Drugs) creëert hij unieke atmosferen die reminiscenties oproepen aan de Japanse new-age muziek, geïnspireerd door artiesten als Hiroshi Yoshimura en Satoshi Ashikawa. Het aankomende debuutalbum, met bijdragen van internationale gasten uit de ambient wereld, wordt verwacht in 2024.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen