REWIND | MAART

Maart was een maakmaand! Dit was er in deze inspirerende maand te doen in De Basis.

⏪Linde Schöne kwam vier maandagen in maart langs om een masterclass te geven over songwriting! De lessen gingen over dynamiek, je verhaal vertellen, perspectieven en inhoudelijk over de muziek zelf. De deelnemers konden ook hun nieuwe demo’s laten horen. Deze werden besproken onder leiding van Linde. Dit werd telkens gevolgd door songanalyse; de leerlingen luisteren (op hun telefoon) een nummer wat ze tof vinden. Met elkaar leerden ze analyseren én dit toe te passen op hun eigen schrijfproces!

De volgende staat in het teken van Vocal Production (door onze eigen MERYLL). Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Schrijf je snel in!
Foto: Merel Ritsma

⏪Op 5 maart pakten we bij De Basis het muzikantencafé nét iets anders aan. We nodigden niet twee experts uit, maar de muzikanten zelf waren aan het woord. Dit allemaal onder het mom van speeddaten! Muzikanten uit verschillende hoeken gingen (enorm kort) het gesprek met elkaar aan, lieten muziek horen met één doel: nieuwe muzikale samenwerkingen vinden. Hoeveel nieuwe acts zullen uit deze avond zijn ontstaan?

Het volgende muzikantencafé staat in het teken van 'Shows krijgen'. Kom jij langs? Check dan de pagina: Hoe kom je aan shows?

⏪ De tweede MonkeyJam van het jaar is een feit. Op 17 maart kwam een groepje die-hards bijeen in Brebl (ja het regende heel hard die dag, dus de drempel lag vrij hoog om te komen). Er zijn enorm veel nieuwe dingen geprobeerd. Jamleiders Richard en Guus gaven deze editie de jammers een opdracht mee: luister naar elkaar en less is more. Dit pakte enorm goed uit! De volgende jam staat in het teken van zo veel mogelijk spelen én nog steeds blijven luisteren. Zien we je daar op 21 april?

⏪ Ook deden we in maart met Schuum een plek aan waar we eigenlijk veel eerder heen moesten: Dollars. Daar speelde The See hun allerleerste show ooit (ter voorbereiding van De Roos van Nijmegen), kwam Son Nouveau weer terug na anderhalf jaar stilte én brak Lörk de tent af met hun politieke ska! Kom jij naar de volgende editie in De Basis (25 april) met Rixle Blue, Fayette en Puck Arts?

⏪ Op 28 maart probeerde we iets nieuws in De Basis. Artistiek Leider Guus Timmermans ging het gesprek aan met Norman Samuels (de bassist van zijn band Foxlane) om erachter te komen hoe pop van jazz verschilt én hoe deze twee genres van elkaar kunnen leren. Als kers op de taart nam Norman zijn jazz-trio mee om de muziek live uit te voeren en de verschillen nóg meer te benadrukken.
Foto: Joost Klapmuts

⏪ Met een select groepje zijn we weer van start gegaan met de allereerste Elektronische hardware-jam van het jaar. Snoeiharde techno werd afgewisselt door prikelbare breakbeat en oneidige soundscapes. Iets voor jou? Neem contact op met Guus (Guus@debasisnijmegen.nl) om erbij te zijn!

Niets missen? Volg De Basis via Facebook, Instagram en LinkedIn of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
27-03-2024

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen