Muzikantencafé is dé dinsdagavond voor Nijmeegse muzikanten en professionals in spé om kennis op te doen en te delen. Bij elke editie nodigt Schuum in het café van De Basis een andere expert uit die je alles kan vertellen over een specifiek aspect van de muziekscene. Elke editie staat in het teken van een ander thema, dit keer:

Hoe kom je aan shows? (10 april 2024)

Het is de meest gestelde vraag van muzikanten aan onze talentmakelaars: hoe kom ik aan shows? Daar is natuurlijk niet één antwoord op te geven: er zijn namelijk meerdere wegen naar Rome. In dit muzikantencafé leer je alles over deze verschillende aanvliegroutes. Samen met verschillende professionals leer je het bemachtigen van goede optredens vanuit meerdere perspectieven. Hoe moet je beginnen? Waar vind je speelplekken? Hoe benader je een locatie? En als het zover is… hoe zorg je er vervolgens voor dat er publiek komt? Op al deze vragen krijg jij sowieso antwoord!
Wanneer: 10 april 2024
Inloop: 19:30
Aanvang: 20:00
Kosten: €3,50
Locatie: Café De Basis
Je kan een kaartje kopen voor dit evenement via het onderstaande formulier. Wij vinden het belangrijk om steeds meer op eigen benen te staan om muzikanten te kunnen blijven ondersteunen. Daarom vragen we nu een kleine bijdrage voor onze muzikantencafés.

Wie zijn onze experts van deze avond?

Oh Hazar

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. Het afgelopen jaar haalden ze zelf enorm veel shows binnen! Zangeres Imke Loeffen schuift deze avond aan om te vertellen hoe zij hun eerste muzikale live-stappen maakten (met zowel Oh Hazar als bij andere acts) en hoe zij op het moment programmeurs, festivals en poppodia benaderen! 


Marijn De Valk
foto: Tristan DerksenOh Hazar
foto: Elske Nissen

Marijn De Valk

Marijn de Valk is sinds 2015 concertprogrammeur bij poppodium Luxor Live in Arnhem. Als tiener maakte hij onderdeel uit van de Nijmeegse muziekscene in rockband Overthrow. Later speelde hij ook in La Très Illustre Compagnie du Chat Noir. Tegelijkertijd werkte hij bij platenzaak Kroese en begon hij met het organiseren van instore optredens en kleine festivals. Deze kennis heeft geleid tot een volwaardige carrière in de muziekindustrie! Naast zijn werkzaamheden bij Luxor Live is Marijn ook actief als boeker bij Ignite Music.
Input voor een volgend muzikantencafé? Contact: guus@debasisnijmegen.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen