DE BASIS MASTERCLASSES 

VOCAL PRODUCTION MET MERYLL

In april lanceren we weer een nieuwe masterclass: drie boeiende, wekelijkse sessies waarin zangeres en songwriter MERYLL (Merel Ritsma) je alles leert over vocalen. Hoe neem je deze op? Hoe mix je ze? Hoe haal je alles uit je producties en samenwerkingen?

Praktische info

De masterclasses vinden elke maandagavond plaats vanaf 8 april t/m 29 april. De kosten voor de masterclasses bedragen 45 euro per persoon, met een maximum van 15 personen. Wees er dus snel bij! Inschrijven kan tot 1 april 2024.

📌 Café De Basis
👤 Merel Ritsma (MERYLL)
📅 Drie maandagen (8 april, 15 april én 29 april 2024). 
⏰ 20:00 uur 
💶 45.-

Door wie?

Meryll (Merel Ritsma) is een Nijmeegse vocal producer en singer-songwriter die van haar passie haar werk heeft gemaakt. Met haar eigen vocal producties en samenwerkingen met grote namen als Fisher, Hardwell, Afrojack en Nicky Romero is ze inmiddels geklommen tot 1,5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify.  Haar stem is te horen op festivals als Tomorrowland, Coachella en Defqon 1. Daarnaast werkt ze regelmatig samen met andere vocalisten als vocal producer.

In haar cursus vocal productie geeft Merel inzicht in het gehele proces rondom het opnemen, editen en mixen van vocalen. Dit is toepasbaar op allerlei soorten vocals (Pop, Rap, EDM, Indie etc.)  

Wat ga je doen?

Je komt drie maandagen bij een in het café van De Basis. Daar neem je je eigen muziek mee naar toe en leer je alles over je eigen stem. Je snapt de verschillen tussen microfoons, zangtechnieken en leert alle andere handige tips and tricks over het opnemen van jouw stem óf die van anderen. Gedurende de gehele cursus is het mogelijk om feedback te ontvangen op ingezonden demo’s. 

Bijeenkomst 1:  Opname proces (8 april)
De eerste bijeenkomst draait om de hardware, zang en workflow tijdens het opnameproces. Hierbij komt ook een deel editing en mixing aan bod.  

Bijeenkomst 2: Editing en mixing (15 april)
In de tweede bijeenkomst zoomen we verder in op het editen en mixen van vocalen.

Bijeenkomst 3: Samenwerken (29 april)
De derde bijeenkomst staat in het teken van samenwerken. Hoe creëer je een goede vibe in de studio? Of hoe werk je het beste samen op afstand? 

Let op: één van de maandagen is Merel zelf op writerscamp, dus op deze dag (22 april) is er geen masterclass.) 
Iets voor jou? Schrijf je in vóór 1 april om zeker te zijn van een plaats.

🤑  Tip: Werktuig PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Dit geldt ook voor De Basis Masterclasses! Lees hier meer.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen