REWIND | JANUARI

De eerste maand van 2024 jaar stond in het teken van samen opstarten! Dit was er in januari te doen in De Basis.

⏪ De maand begon al goed met een intieme sessie met Cloudsurfers, een Nijmeegse band met inmiddels veel ervaringen in het buitenland. In dit muzikantencafé op 9 januari vonden we een verscheidenheid aan geïntresseerde muzikanten terug in het café van De Basis. Er waren beginnende acts die zich af vroegen hoe en wanneer je überhaupt begint met spelen in het buitenland én muzikanten die op het punt stonden om in het oosten van Europa te gaan touren en opzoek waren naar de laatste tips and tricks om het leuk (én gezond) te houden!
Foto: Maren van der Burght

⏪ Op 16 januari stonden we klaar om naar Groningen af te reizen om meer te leren en mee te praten over toekomstige muziekindustrie op ESNS. Nét daarvoor lanceerde Super Soakers hun nieuwe sound in een uitverkocht café. Waar de band vroeger bekend stond om de dansbare indierock zijn ze in 2024 met een nieuwe samenstelling een nieuwe weg ingeslagen. Punkgitaren en geschreeuw maakte plaats voor intieme momenten en gedurfte samenzang. De stem van zanger Mart Boumans kwam nu nóg beter uit de verf. Ga jij deze nieuwe set-up checken in 2024?
Foto: Maren van der Burght

⏪ Op 23 januari werd het café weer gevuld door onze feedbacksessies: De Geluidstafel. Nu met 15 man sterk, begeleid door Misprints Tom Verstappen, werden tracks over en weer gedeeld en kwamen er nieuwe ideeën voor demo's langs. Deze intieme en veilige feedbacksessies beginnen nu serieuze vormen aan te nemen. Ben jij bij de volgende editie? Meld je dan even aan voor dinsdag 13 februari! Je mag ook altijd langskomen omde sfeer te proeven en voorzichtig te oefenen met feedback geven in plaats van ontvangen!

⏪ Op 25 januari zijn alle goede voornemens van het nieuwe jaar zeker weer verbroken. Bij Schuum in Waalhalla speelde dit keer Don't Wake Me, Catalyst én Portray. En ze braken de tent af! Waar gaan we deze Nijmeegse talenten nog meer zien in 2024? Enne, kom je bij de volgende editie kijken? Dan staan we in Brebl op 22 februari met Kees Draaisma, K.Qarthadashj én ZOOK. 
⏪ Een dag later, op 26 januari, kreeg de band Patch The Sky de sleutel van ons café om hun video van hun single Disintegrate op een intieme manier te lanceren! Samen met ex-resident Neighbours Knocking vulde ze het café met hun muziek voor een grote groep aandachtig luisterende fans. Check de nieuwe video van Patch The Sky nu op Youtube!

Niets missen? Volg De Basis via FacebookInstagram en LinkedIn
31-01-2024

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen