The Super Soakers

The Super Soakers is een Nederlandse gitaarband die veel van een voetbalteam weg heeft, met een opstelling waarbij iedereen even inwisselbaar als onmisbaar is. Ontstaan vanuit een hechte en lange vriendschap brengt de band een eigen traditie voort van scherpe en geëngageerde teksten op een wirwar van staccato riffs. Met het nummer als fundament worden de refreinen met vijf microfoons tegelijk te lijf gegaan. In de opnames wordt de absurditeit van het bestaan scherpziend afgebroken, om deze vervolgens weer samen op te bouwen met het publiek. Ergens tussen Arcade Fire, Parquet Courts en The Velvet Underground gaan zij hun eigenwijze weg.

Met de laatste EP The Shepherd and the Scapegoat en Frankie Uyterlinde als nieuw bandlid vliegt The Super Soakers’ muziek uit de bocht en ontwikkelt zich als een ongeluk in slow-motion: roerend en rakend. Het jaar is afgetrapt met een strak-uitverkochte show in Merleyn: “Met 3 ep's op zak sinds de doorstart staat hier één van de tofste bands die Nijmegen op dit moment rijk is” (3voor12). Ze staan op het punt om alle ballen in te koppen dit najaar tijdens Popronde, Family Fuzz Fest in EKKO en twee support shows voor Personal Trainer. Met de kin omhoog en het shirt in de broek staan ze in een rijtje klaar om vol overgave hun eigen anthems mee te zingen.
Foto's

Wist je dat

Aan een debuutplaat wordt gewerkt terwijl er nog twee singles met nieuw geluid op de reservebank klaarzitten?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen