REWIND | DECEMBER

De laatste maand van het jaar stond in het teken van het samen vieren van een geweldig muzikaal jaar! Dit was er in december te doen in De Basis.

⏪ De maand begon al goed met een uitverkochte try-out van Clean Pete’s kerstshow op 8 december. In een vol café hebben we kunnen luisteren naar een stukje van de beruchte kerstshow, waarbij niet alleen Renée en Loes, maar ook andere muzikanten de show stalen. Dit is hoe dat eruit zag: 
⏪ Op 12 december gingen we de schoolbanken weer in tijdens het muzikantencafé over muziek en recht. De leden van Femme Fugazi en Martin Luyckx (Martinspeeltgitaar) namen ons mee in de wereld van juridische rechten en plichten voor muzikanten. Nuttig voor iedere muzikant! 

⏪ Op 14 december, twee dagen later, was het tijd voor de enige echte Basis Kerstborrel! Residents en certificaathouders waren uitgenodigd om samen te komen, elkaar te ontmoeten en te toosten op een succesvol jaar waarin De Basis opnieuw stappen heeft gezet om dé muziek hub van Oost-Nederland te zijn.

⏪ Op 17 december, tijdens de 24 uur van Nijmegen in de Stadsschouwburg, programmeerde LOEV een deel van de avond. De 24 uur van Nijmegen stond dit jaar in het teken van nieuw talent. Zo stonden Divverent, VALLI en Louis D’Or deze avond te shinen op het podium!

⏪ Op dezelfde avond, maar dan een stukje verderop, barstte het los in Brebl tijdens de MonkeyJam in samenwerking met Colored Monkeys. Keer op keer een goed feestje waarbij menig muzikant samenwerkt om geheel nieuwe klanken te creëren. Op 18 februari is het weer tijd voor een nieuwe jam! Ben jij erbij?


⏪ Op 19 december keerden we terug naar De Basis café met een klein groepje muzikanten, om feedback te geven op elkaars werk. Want hoe weet je of je nummer nog goed klinkt als je er zelf oneindig vaak naar hebt geluisterd? Tijdens De Geluidstafel krijg je de kans om je muziek door frisse oren te laten beoordelen. De volgende sessie staat gepland op 23 januari. Schrijf je in!

⏪ Op 21 december ging het dak eraf bij Café De Professor, waar in samenwerking met Cultuur op de Campus de laatste Schuum van het jaar plaatsvond. Op het podium stonden Sledeon, Cultural Capital en Politie Warnsveld. Op 25 januari starten we weer een schuum-jaar vol goede voornemens die verbroken mogen worden. Dit keer met Don't Wake Me, Catalyst, Portray in Waalhalla Nijmegen! 

⏪ De opnamedag van de Popsport Live Sessions is de jaarlijkse afsluiter van het landelijke traject Popsport NL. In de studio van De Staat namen de deelnemers op 23 december een live performance van hun eigen liedjes. Residents gooiden hun studio open voor inspirerende en informatieve sessies over o.a. de werking van Spotify (Guus Timmermans), het proces van opnemen en releasen (Waltzburg), sounddesign en productie (Sjef van der Heijden alias Koarse) en jammen (Björn van den Boom). Een onvergetelijke dag!

Niets missen? Volg De Basis via Facebook, Instagram en LinkedIn
10-01-2024

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen