Muzikantencafé is dé dinsdagavond voor Nijmeegse muzikanten en professionals in spé om kennis op te doen en te delen. Bij elke editie nodigen we een andere expert uit die je alles kan vertellen over een specifiek aspect van de muziekscene. Elke editie staat in het teken van een ander thema, dit keer op woensdag 31 mei:

HOE WERKT SPOTIFY? (31 MEI)

Voor artiesten, consumenten of voor grote labels?

Spotify is de grootste en bekendste muzikale streamingsdienst in Nederland die jou als muzikant van alles belooft: van plaatsingen in toonaangevende playlists tot exposure via democratische algoritmische radio. Toch is het platform voor de meesten een 'black box'. Hoe het werkt en wat je kan doen om je kansen te vergroten blijft vaag en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. 

De geheime wereld achter Spotify

Daarom doen we tijdens dit Muzikantencafé een poging om het een en ander te verduidelijken. Zo leer je niet alleen alles over het platform, maar krijg je ook handige tips and tricks om jouw bereik te vergroten. 

Guus Timmermans

Het voelt wellicht een beetje als 'en nu kondig ik aan... mezelf!', maar Guus Timmermans, onze eigen Talentmakelaar Pop, verantwoordelijk voor onder andere Schuum en de organisatie van muzikantencafés, is geen vreemde in de wereld van Spotify. Na zijn bachelor Geschiedenis, is hij zich met zijn Master Creative Industries gaan specialiseren in de User Interface (UI) van Spotify.

Deze interesse is ontstaan doordat zijn band Foxlane in de begindagen van Spotify 'Birmingham' succesvol wist te pluggen. Het nummer is met vier miljoen streams een heuse streaminghit geworden, maar is in de 'echte wereld' nooit zo hard gegaan. Dit contrast resulteerde in een Master-scriptie, die Guus op deze avond nog eens samenvat.
Wil je weten hoe je het meeste uit Spotify haalt? Kom dan op 31 mei naar De Basis Café. Aan het einde van de avond weet je het bestaansreden van deze streamingdienst, de politiek erachter, hoe het muzikanten zowel makkelijker als moeilijker maakt en ga je naar huis met een heleboel nieuwe tips en tricks om zoveel mogelijk streams te pakken!

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het onderstaande formulier.

Inloop: 19:30
Aanvang: 20.00
Locatie: Café De Basis

Input voor een volgend muzikantencafé? Contact: guus@debasisnijmegen.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen