Foxlane

Agenda

Upcoming events:

Effenaar, Eindhoven (support Di-Rect)
01-04-2022
Tivoli Vredenburg, Utrecht (support Di-Rect)
02-04-2022
Doornroosje, Nijmegen (support Di-Rect)
09-04-2022
Amare, Den Haag, Nijmegen (support Di-Rect)
14-04-2022
Bendjeskijken, Veldhoven
16-04-2022
3voor12 Gelderland-Awards, Luxor Live, Arnhem
21-04-2022
Aftershow Foals, AFAS Live, Amsterdam
15-05-2022
Birmingham boys uit Nijmegen? Foxlane laat zien dat het kan. Een DIY-unit bij wie altijd iets borrelt onder de oppervlakte. Strak en gebalanceerd, maar altijd klaar voor de aanval. Niet gek dat ze een streaming hit scoorden met hun hommage aan de Netflixserie Peaky Blinders. De vuige attitude vol onvoorspelbare explosiviteit wordt doorgetrokken op de self-titled EP die in september 2021 verschijnt. 

Al sinds debuut-EP All Quite Good Now uit 2017 stuwt de band onder leiding van het energieke boegbeeld Guus Timmermans voort. Dat de band niet bang is om zijn plek op te eisen werd duidelijk tijdens de Popronde van 2019. Als OOR-talent werden ze met 34 shows de meest geboekte artiest van het rondreizende festival. Dit een jaar nadat ze de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland in de wacht sleepten. 

Met producer Igor Wouters hebben ze in de studio van de Amsterdam Recording Company het bandgeluid op de pieken van hun kunnen weten vast te leggen. Verwacht de enerverende dansenergie van acts als Foals gecombineerd met de rockrauwkost van bijvoorbeeld Shame, Fontaines D.C. en Squid. Het heeft die broeierige vibe van New York rond de wisseling van de seventies naar de eighties, toen bands als Talking Heads nog regelrecht uit art schools de clubs binnenliepen. Foxlane lijkt ook zo door de arty tijdgeest in een broednest van talent te zijn gebaard. Ze zijn in ieder geval net zo eigenwijs, dus bereid je voor.
Foto's

Video's

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen