DE BASIS HEEFT NIEUWE RUIMTES BESCHIKBAAR

Op 1 oktober 2021 heeft De Basis haar deuren voor haar eerste residents geopend. Afgelopen periode zijn er een aantal nieuwe ruimtes opgeleverd. Ook zijn er nog een aantal dagdelen beschikbaar in onze oefenruimte en is er nog plek voor (vaste) flexwerkers op ons flex-kantoor. De Basis is daarom op zoek naar nieuwe ambitieuze makers, organisaties en ondernemers in de muziekindustrie, die een werkplek willen innemen in een iconisch pand vol muziekgeschiedenis.

De volgende ruimtes zijn beschikbaar:
  • Studio's op de begaande grond, bestaande uit drie ruimtes en een berging. Deze ruimtes zijn samen, maar ook los af te nemen;
  • (Creatieve) werkplaats op begane grond i.c.m. opslag in souterrain, eventueel ook te gebruiken als kantoor;
  • Studio op de eerste verdieping;
  • Oefenruimte per dagdeel in het souterrain;
  • Bureau in co-/flexwerkkantoor op de eerste etage.

De studio’s kunnen fulltime door één partij gebruikt worden maar kunnen ook, zoals veel van de reeds in gebruik genomen studio’s, gedeeld worden met andere muzikanten of gebruikers, waardoor de kosten gedeeld kunnen worden.Heb jij interesse in een van onze ruimtes, alleen of om te delen, meld je dan hieronder aan als maker, organisatie of ondernemer. Een commissie bestaande uit professionals uit de muziekindustrie zal de inschrijvingen beoordelen en een mooie mix van makers, muziekondernemers en -organisaties samenstellen als residents van De Basis. Het eerstvolgende beoordelingsmoment ligt begin juni, dus reageer uiterlijk 6 juni om hierin mee te kunnen.

Informatieavond
Wil je meer weten of wil je de ruimtes in het echt zien? Op donderdag 19 mei en dinsdag 24 mei a.s. houden we een informatie avond waar de ruimtes kunnen worden bekeken en er vragen gesteld kunnen worden. De rondleiding start beide avonden om 19.00 uur, de  inloop is vanaf 18.45. Meld je hiervoor aan via lisa@debasisnijmegen.nl. Heb je in de tussentijd vragen, dan kan je Lisa ook mailen en is ze bereikbaar op 06-83975582.

Studio’s

Opnamestudio of drie losse studio’s

In de oorspronkelijke plannen van De Basis was een opnamestudio op de begane  grond onderdeel van het geheel. Voor deze opnamestudio waren drie ruimtes (een control room, een vocal booth en een live room) en een berging gereserveerd. Nu de potentiële uitbater van de opnamestudio zich door omstandigheden heeft teruggetrokken, wordt de invulling van de ruimtes heroverwogen. Het kan alsnog door een exploitant van een opnamestudio gebruikt worden, maar de optie om de ruimtes als drie losse studio’s in te zetten is ook een optie, net als de optie om een opnamestudio bestaande uit twee ruimtes op zetten en de derde studio los te koppelen en in vullen met andere residents.


1.42 Studio / Control room

Deze ruime studio van 35 m2 heeft twee (geluidsdichte) ramen, elk naar een van de naastgelegen studio’s. Tevens is er een verbinding vanuit deze ruimte naar de stageboxen in de andere twee ruimtes. Bij apart gebruik van de studio’s kunnen de ramen met gordijnen afgedekt worden.

Deze studio is, indien gewenst, met één of twee andere partijen te delen, waarmee ook de kosten gedeeld worden.


1.43 Studio / Vocal Booth 

Deze studio is 11 m2, een kleinere ruimte die gekoppeld aan de control room bijvoorbeeld als vocal booth of drum booth gebruikt kan worden. Deze ruimte kent dan ook een raam naar deze naastgelegen ruimte en heeft een stagebox met 32 XLR-voorversterkers en 16 XLR line-outs. Bij eventueel los gebruik kan het raam met een gordijn geblindeerd worden.

Deze studio is, indien gewenst, met één of twee andere partijen te delen, waarmee ook de kosten gedeeld worden.


1.44 Studio / Live room

Deze studio is met 49 m2 de grootste van de drie en oorspronkelijk bedacht als live room. De ruimte kent een raam naar de naastgelegen control room. Het raam kan afgeschermd worden met de gordijnen die rondom in de ruimte hangen. De ruimte heeft een stagebox met 32 XLR-voorversterkers en 16 XLR line-outs.

Deze studio is, indien gewenst, met één of twee andere partijen te delen, waarmee ook de kosten gedeeld worden.


1.46 Berging

Naast de drie studio’s is een bergruimte van 14 m2 aanwezig die gebruik kan worden als opslag van instrumenten of overige zaken. Deze ruimte kan alleen in combinatie met een van de studio’s gebruikt worden.

Prijzen:
RuimteOppervlakteVergoeding/mndServicekosten*
Control room35 m2€ 538,18Ja
Vocal booth11 m2€ 146,36Ja
Live room49 m2€ 753,46Ja
Bergruimte14 m2€ 47,90Nee
Totale opnamestudio (kortingsprijs)
109 m2€ 1276,60Ja

*De servicekosten zijn op nacalculatie, deze zullen rond de € 35,- per m2 per jaar liggen.


2.17 Studio 

Op de eerste verdieping van het pand hebben we nog plek in een van onze knuste studio’s. Afhankelijk van de interesse en de te maken matches kan de ruimte gedeeld worden me de huidige gebruiker, of volledig beschikbaar zijn voor één of meerdere nieuwe residents.

RuimteOppervlakteVergoeding/mnd Servicekosten*
Studio 2.175 m2€ 125,00Ja

*De servicekosten zijn op nacalculatie, deze zullen rond de € 35,- per m2 per jaar liggen.


0.21 Repetitieruimte 

De repetitieruimte in het souterrain is een oefenruimte die voor een (of meerdere) vaste dagdeel per week gebruikt kan worden. In deze ruimte zijn een backline en diverse technische faciliteiten aanwezig. Er zijn opslagruimtes aanwezig die tegen een kleine meerprijs gebruikt kunnen worden, zodat je je materialen niet steeds heen en weer hoeft te sjouwen. Hier zijn er nog enkele van beschikbaar.

Oppervlakte: 30 m2
Aanwezig in de ruimte: drumstel, basamp, 2 gitaaramps, PA-systeem, 3 microfoons met XLR’s, microonstandaards

Kosten vast dagdeel in de week: € 145,15 per maand (incl. servicekosten)


Beschikbaarheid:

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
09h-14hVrijVrijVrijBezetBezetVrijVrij
14h-19hBezetVrijVrijBezetBezetVrijBezet
19h-24hBezetBezetBezetVrijBezetVrijVrij

Overige werkruimtes

1.62 Creatieve werkplaats met opslagruimte 

De creatieve werkplaats aan de achterzijde van het gebouw is een lichte ruimte op de begane grond met grote ramen aan de gevel. Deze ruimte is vanwege de grote berging ideaal als werkplaats, maar kan ook als kantoor gebruikt worden. Binnen de ruimte bevindt zich een trap naar de opslag in het souterrain. De ruimte is momenteel in de afrondende fase en zal kaal en stofvrij worden opgeleverd.

RuimteOppervlakteVergoeding/mndServicekosten*
Werkplaats30 m2€ 340,62 Ja
Opslagruimte40 m2€  127,73 Nee 
Totaal70 m2€ 468,35

*De servicekosten zijn op nacalculatie, deze zullen rond de € 35,- per m2 per jaar liggen.


2.151 Co-/flexwerkruimte

De flexruimte is een co-working space van 73 m2. De ruimte is voorzien van een grote glazen raampartij, waardoor de ruimte erg toegankelijk en vriendelijk oogt. Als je binnenkomt staat er een grote ronde tafel met zes plekken en ernaast staan vier bureaus. De vliering die met een trap te bereiken is biedt nog zes extra werkplekken. Verder zijn er kluisjes aanwezig om spullen op te kunnen bergen en is er buiten de ruimte een keukentje dat gebruikt kan worden..

Een plek in de flexwerkruimte kan voor één dag per week, tot 20 uur per week of fulltime afgenomen worden.


GebruikshoeveelheidVergoeding incl. servicekosten
Flexplek - één dag één dag p/w€ 50,00
Flexplek - parttimetot 20u p/w€ 87,09
Vaste plek - fulltimetot 40u p/w€ 145,15

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen