REWIND | MEI

In mei pakten we volle bak door! Dit was er in deze elektronische en klassieke maand te doen in De Basis.

⏪ Het was de eer aan Sjef van der Heijden (Koarse) om deze maand weer de wekelijkse reeks aan workshops te geven. Natuurlijk ging het weer over synthese. Het begon met een flinke dosis natuurkunde en eindigde op de laatste dag met een handjevol tips and tricks. Inmiddels staan de inschrijving voor de volgende reeks nog even open: Demo's opnemen en mixen met Thijn Moons

⏪Op 3 mei vonden we weer een flinke handvol ambient-liefhebbers in ons café voor de volgende inspiratiesessie met met Mariska Baars (Soccer Committee) en Rick Sanders. Laatstgenoemde nam ons mee in zijn generatieve muziek met zijn modulaire synthesizer systemen als centraal instrument. Soccer Committee kwam aan met een portie gezonde folk-ambient op een minimale manier.

⏪In ons Producerscafé in samenweriking met Nieuwe Elektronische Waar kwamen we achter de wondere wereld van reclame's, films en series. Onder één noemer: Syncs. Phuong Boi Nguyen (Ex-Massive, Warner Chapel) vertelde in deze inspirerende warme avond over allerlei tactieken, werkwijzes van bedrijven én vooral hoe je binnenkomt in deze wereld. 
Foto: Joost Klapmuts

⏪Op 13 mei gaven we met ons muzikantencafé de spreekwoordelijke sleutels van ons café: Onder de noemer van 'Easy Money' presenteerde Martin Luyckx allerlei geld wat de muzikant misloopt; van SENA-inkomsten tot setlisten opsturen naar BUMA/STEMRA; al het laaghangende fruit aan de muzikale geldboom werd uitgeplozen. Ook presenteerde Toeknee Tee onder het mom 'Sustainability in the Music Industry' samen met de deelnemers een nieuwe blik op de muziekindustrie. 

⏪Een dag later werd het pand weer vollop gebruikt; Tegelijkertijd met de normale repetites vond in onze talentroom de Hardware-jamsessie plaats en leidde Tom Verstappen de zoveelste De Geluidstafel; de feedbacksessies waarin muzikanten elkaar hun muziek laten horen én op een intieme en veilige manier elkaar van feedback voorzien. 
Foto: Maren van der Burght

⏪Op 22 mei gebruikte (bijna traditiegetrouw inmiddels) Clean Pete ons café weer voor een Try-out van hun Klassieke Revue. In dit muzikale feest waarin klassieke muziek en pop naadloos samenvloeide, brachten ze zowel bekende klassieke werken als nieuwe composities ten gehore. Samen met drummer Willem Romers en bassist William Baret (én pianist en zanger Ruben Hein) zette de zussen ons café weer om in een intieme huiskamer.
⏪Ondertussen zet MonkeyJam ook weer voort. Op 26 mei kwam een groepje die-hards bijeen in Brebl! Kom jij naar de volgende op 16 juni?

29-05-2024

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen