DE BASIS MASTERCLASSES 

DEMO'S OPNEMEN EN MIXEN

MET THIJN MOONS

Bands opgelet! Wil je leren hoe je het beste je eigen demo's kan maken? Meld je dan snel aan voor de volgende masterclass-reeks met producer en mixing engineer Thijn Moons. Na deze vijf maandagen in juni weet je hoe je zelf de beste demo's maakt (met maar 4 kanalen!), train je je oren én ga je goed voorbereid de studio in!

Praktische info

De masterclasses vinden elke maandagavond plaats vanaf 2 juni t/m 1 juli. De kosten voor de masterclasses bedragen 75 euro per persoon, met een maximum van 20 personen. Wees er dus snel bij! Inschrijven kan tot 31 mei 2024.

📌 Café De Basis
👤 Thijn Moons (bekend van oa Bumble B. Boy, Super Soakers en Wasted Youth Club)
📅 Vijf maandagen (3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni & 1 juli)
⏰ 20:00 uur (19:30 inloop)
💶 75.-

Voor wie?

Je zit in een band of hebt een solo-project en bent eindelijk klaar om die repetitieruimte-opnames van je telefoon te vervangen voor een iets betere geluidskwaliteit. Check? Dan is deze masterclass je op het lijf geschreven!

Ook voor acts die binnenkort de studio ingaan is deze masterclass-reeks handig ter voorbereiding op de kostbare studiotijd. Je leert namelijk om goed te luisteren naar de mix of om een ideale pre-productie te maken. Op deze manier kan je beter en sneller communiceren met de producer over hoe jij idealiter zou willen klinken! 

Door wie?

Thijn Moons draait al enige tijd mee in de muziekwereld. Begonnen als gitarist bij the Super Soakers heeft hij de studio van beide kanten meegemaakt, als muzikant en als producer. Tegenwoordig is hij veel bij Lil Heaven studios in Arnhem te vinden, waar hij met bands als Outahead en Femme Fugazi bezig is met producties. Ook is hij veel als mixer bezig, met onder andere de plaat van Wasted Youth Club. Voor Thijn staat de muzikaliteit altijd voorop. Hij gelooft dat emotie en expressie de kern vormen van elke goede opname. Hoewel hij een meester is in zijn vak en een scherp oog heeft voor technische details, plaatst hij altijd de artistieke visie van de muzikanten op de eerste plaats. Check hier zijn werk!

Wat ga je doen?

Gedurende vijf sessies krijg jij de kennis en handvatten om aan de slag te gaan met het maken van nieuwe demo's voor je band of solo project. De eerste sessie gaat over het trainen van je oren, om vervolgens in sessie twee (op maandag twee) de basis van een goede demo uit te lichten: het opnemen en mixen van drums. Dag drie staat in het teken van (bas)gitaren en de vierde dag leer je alles over de zang, percussie en andere extratjes. In het slotstuk leer je natuurlijk al deze lagen te balanceren, mixen én zelfs kort masteren!

In deze sessies krijgt Thijn hulp van zijn nieuwe band Lou's Ends die live alle instrumenten gaan inspelen (en dus ook meteen gemixt gaan worden!)
Iets voor jou? Schrijf je in vóór 31 mei in om zeker te zijn van een plaats.

🤑  Tip: Werktuig PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Dit geldt ook voor De Basis Masterclasses! Lees hier meer.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen