REWIND | FEBRUARI

In de kortste maand van 2024 pakten wij door met enorm veel evenementen! Dit was er in februari te doen in De Basis.

⏪We zijn van start gegaan met onze masterclasses. Het was de eer aan Sjef van der Heijden (Koarse) om deze wekelijkse reeks aan workshops af te trappen. Voor een klein bedrag konden twintig muzikanten allerlei informatie leren over synthese en geluid. Het begon met een flinke dosis natuurkunde en eindigde op de laatste dag met een handjevol tips and tricks. Deze twintig kunnen in ieder geval gaan spelen met synthesizers en snappen hoe de binnenkant van zo'n apparaat werkt. Inmiddels zijn we al van start met de volgende reeks: Songwriting met Linde Schöne (uitverkocht). Hou de website in de gaten voor de volgende masterclasses!
Foto: Merel Ritsma

⏪Op 6 februari zat ons café vol met muzikanten die klaar zijn voor de volgende stap! Hoe neem je die? Met Popronde natuurlijk! Samen met Chris Moorman (Marketing Popronde) en Bram Bisperink (Kaboutertje Putlucht) hadden we het over dé ideale aanmelding, dat je de commissie vooral niet moet mailen én was er ruimte om de aanmeldingen van alle deelnemers onder de loep te leggen. Hoeveel Nijmeegse acts zullen er dit jaar bij de selectie zitten?

Het volgende muzikantencafé staat in het teken van 'Shows krijgen'. Kom jij langs? Check dan de pagina: Hoe kom je aan shows?

Foto: Richard Wevers

⏪ De eerste MonkeyJam van het jaar is ook weer een feit! En wat voor een. Samen met de jongens van Cavolo Nero opende we het nieuwe seizoen. De MonkeyJam is een open jamsessie met maar één regel: geen bestaande nummers. Met dit als belangrijkste uitgangspunt is de MonkeyJam uitgegroeid tot misschien wel de bekendste jamsessie van oost-Nederland. Kom jij naar de volgende in Brebl?

⏪ Brebl was duidelijk dé place to be in februari. Op 22 februari waren we daar namelijk ook met Schuum om te luisteren naar de muziek van Kees Draaisma, K.Qarthadashj én ZOOK. Van de skatehelden-punk-muziek van Kees Draaisma, tot de oosterse klanken van K.Qarthadashj en de elektronische jazz van ZOOK; alles was warm en intiem. Kom jij naar de volgende in Dollars (21 maart)?


Foto: Mirthe Scheifes

⏪ Op 26 februari kwam Miriam Moczko terug van haar intensieve tour door Duitsland. Waar kon deze resident deze tour het beste afsluiten? In een uitverkocht café van De Basis zelf natuurlijk! Samen met Tamara van Esch zorgde Miriam voor een fijne sfeer waar niets moest, en alles kon. Twee sets  maakte het café van De Basis dé beste plek om te zijn op deze maandagavond. En voor Miriam zelf was het de ideale locatie om weer thuis te komen na twee intensieve weken.


⏪ Op 29 februari hostten wij het allereerste hiphopcafé. En hoe! Meer dan vijftig man uit de oost-Nederlandse hiphopscène kwam bijeen om de lancering van de selectie van De Nieuwe Notie 2024 bij te wonen, met elkaar te hangen én demo's te beluisteren. Onder begeleiding van host Viccens werden nieuwe beats gedropt en werd er massaal overheen gerapt. Durf jij bij de volgende het podium te nemen?

Niets missen? Volg De Basis via Facebook, Instagram en LinkedIn.
11-03-2024

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen