DE BASIS MASTERCLASSES 

COMPLETE VOCAL TECHNIQUE

MET SASKIA BAK

In september gaan we van start met een nieuwe reeks masterclasses: vijf boeiende, wekelijkse sessies waarin vocal and artist development coach, authorised CVT-teacher, zangeres en singer-songwriter Saskia Bak (Sassy) je alles vertelt over de wondere wereld van de stem. Vind het antwoord in deze introductiecursus op vragen als: hoe vind ik mijn eigen vocale sound, wat is nou precies ‘mijn’ stem, hoe blijf ik in stemconditie tijdens veel recordings en gigs, hoe kan ik blijven groeien als vocalist, of hoe maak ik bijvoorbeeld een distortion op een gezonde manier?

Praktische info

De masterclasses vinden elke maandagavond plaats vanaf 2 t/m 30 september. De kosten voor de masterclasses bedragen 75 euro per persoon, met een maximum van 15 personen. Wees er dus snel bij! Inschrijven kan tot 1 september 2024.

📌 Café De Basis
👤 Saskia Bak
📅 Vijf maandagen (2 ,9, 16, 23 & 30 september)
⏰ 20:00 uur (19:30 inloop)
💶 75.-

Voor wie?

Deze masterclass is voor vocalisten met eigen werk, vocale makers, singer-songwriters, zangcoaches alle stijlen achtergronden en levels welkom.

Door wie?

Als zangcoach helpt Saskia Bak zangers die op zoek zijn naar een diepere verbinding met hun vocale identiteit en creativiteit. Je kent je melodieën, teksten en ritmes, maar moet dat nu verpakken in een bundel van geluid, creatieve expressie, vocale techniek, belichaming, interpretatie en uitvoering die past bij de zanger of zangeres die jij bent. Saskia coacht op basis van de 7 pijlers van haar werk: CVT (Complete Vocal Technique), Embodiment & Performance, Improvisatie, Energie & Alignment, Sound & Effecten, Interpretatie & Beleving, en Mindset. Ze brengt 10 jaar ervaring in dit vak en 25+ jaar als uitvoerend vocalist in vele (cover)bands en als singer-songwriter mee in de lessen.

Wat ga je doen?

De lessen zullen we beginnen met een algemeen gedeelte uitleg en oefeningen uit Complete Vocal Technique. Daarna is er tijd om vragen te stellen en zullen er per week een 3-4 vocalisten een masterclass krijgen van 15-20 minuten waar je een vocale uitdaging met Saskia voor de groep gaat ontleden. De cursus wordt in groepsverband gegeven, maar focust met name op solo zang. Daarbij werk je in de masterclasses aan je eigen persoonlijke vocale vragen en doelen. Je kunt ook werken aan de sound van de vocalisten in je band en waar je daarin tegenaan loopt.

Van beginnende amateur tot professional of zangcoach: het gaat erom dat je stappen maakt in je eigen ontwikkeling en leerlijn als vocalist. De lessen gaan uit van growth mindset, veiligheid en positiviteit. 

Hoe ziet de cursus eruit? 


Les 1: Basis Principes: Ademsteun, Twang, geen Kaak- en Lipspanning – leer hoe je met deze basis principes hoge/lage noten kan halen, met meer power kan zingen en natuurlijk niet hees wordt en geen stemproblemen krijgt. 

Les 2: Stemfuncties: Neutral, Curbing, Overdrive en Edge. In welke volumes, modes kan je allemaal zingen? Wat past bij jou? Hoe maak je flexibele overgangen en hoe train je deze stemfuncties in in je spiergeheugen? 

Les 3: Klankkleur (Sound): wil je lichter of donkerder klinken? Wat maakt jouw vocale sound? Is het alleen techniek of komt er meer bij kijken? Wat maakt jouw stem en sound uniek of persoonlijk? 

Les 4: Vocale Effecten:  Distortion, Creak(ing), Rattle Growl, Grunt, Krijsen (Screams), Vocal Breaks, Toegevoegde Lucht, Vibrato, Ad Libs (Ornamentatie). Hoe maak je deze kick ass effecten op een gezonde manier? Wat gebeurd er nou precies in je keel en hoe kun je deze effecten combineren en langdurig inzetten? 

Les 5:
Jouw Stem in de Toekomst: samenvatting van de bovenstaande thema’s. Wat neem je mee uit de voorgaande lessen? Wat is jouw ingang om je stem verder te ontwikkelen als vocalist? 
Iets voor jou? Schrijf je in vóór 2 september om zeker te zijn van een plaats.

🤑  Tip: Werktuig PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Dit geldt ook voor De Basis Masterclasses! Lees hier meer.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen