Daniel Benyamin & Mummy's a Tree 

7 oktober 2023 @ De Basis Nijmegen

Mummy's a Tree uit Nijmegen heeft een indrukwekkende reis in de muziekwereld doorgemaakt en bouwde een bijzondere vriendschap op met Daniel Benyamin (bekend van Sea + Air en Jumbo Jet). Op 7 oktober bundelen deze topartiesten hun krachten voor het allereerste huiskamerconcert bij De Basis. Dit optreden is onderdeel van Benyamin's New Song/Old Friends Tour en markeert zijn eerste show in Nederland sinds 2017.
Tickets: €5,00
Locatie: De Basis Café (Groenewoudseweg 322)
Wanneer: 7 oktober 2023
Inloop: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
Bar = pin only

Mummy's a Tree, de band met een gitarist wiens instrument gemaakt is van zijn moeder's grafboom, is geen onbekende in Nijmegen. Ze waren finalist van het Singer-songwriterfestival & de Roos van Nijmegen, speelden op zo’n beetje elk podium in de stad, wonnen de finale van de Gesel van Gelderland, die leidde naar De Grote Prijs van Nederland en deden supports voor o.a. dEUS, Bettie Serveert, Big Country en My Morning Jacket. In 2017 openden ze voor Daniel Benyamin's Sea + Air, het begin van een muzikale vriendschap. Daniel produceerde hun nieuwste album 'New Song' (2021) met Gordon Raphael (producer van The Strokes) in de Berlijnse Hansa Studio ‘By the Wall’ (Bowie, U2 en Depêche Mode). De plaat is uitgebracht op King Forward Records van AlascA frontman Frank Bond en Daniel's label Ghost Palace.
   

Daniel Benyamin, solo artiest en lid van bands als Sea + Air en Jumbo Jet, is een excentrieke componist van intelligente popsongs. Zijn laatste album 'Eral Fun' (2022) toont zijn kwetsbaarheid en liefde voor handgemaakte muziek.Daniel heeft meer dan 2000 concerten in 35 landen gegeven, getourd met artiesten als Sufjan Stevens en Jose Gonzalez, en bereikte de top 50 van de Duitse albumlijsten.
 
Mummy's a Tree bestaat momenteel uit zanger/gitarist Stefan van den Berg en bassist/gitarist Gordon Ashdown, klaar voor een tour in Frankrijk, Duitsland en Tsjechië en een nieuw album in 2024. Dit gezamenlijke optreden is onderdeel van Daniel Benyamin's New Song/Old Friends Tour en zijn eerste Nederlandse show sinds 2017. Kortom: dit wil je niet missen.
   

Daniel Benyamin - Tour Teaser 2023

Mummy's a Tree - Live in PX, Volendam

🎫 🎫 🎫

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen