What happened @De Basis?

What happened @De Basis?

Waltzburg walst door
Alhoewel de huidige huurders inmiddels hun boeltje hebben verkast in verband met de verbouwing, heeft Waltzburg nog net vóór de verhuizing hun nieuwe single ‘Cleo’ afgeleverd. Joost Klapmuts, toetsenist bij Waltzburg licht toe hoe Cleo tot stand kwam.
WaltzburgFoto: Jessie Kamp

Cleo is begonnen als een repetitienummer. Tijdens onze najaarstour van 2019 speelden we deze track al live. Cleo komt met een aantal andere nummers op de nieuwe EP, die we later dit jaar willen uitbrengen. Alle nummers van die EP zijn in De Basis geschreven én gerepeteerd. Goed repeteren was ook nodig, omdat we de EP grotendeels live hebben opgenomen. Inmiddels hebben we onze spullen uit De Basis ingepakt en repeteren we voorlopig in de Honig”, vertelt Joost met enige weemoed in zijn stem. “De Basis is zo’n fijne plek. De ontmoetingen met andere muzikanten zijn tof en zorgen voor nieuwe ideeën of soms zelfs instrumenten die je van elkaar leent. Het is zonde dat we er nu afscheid van moeten nemen en dat we het door de omstandigheden niet met een gezellige BBQ hebben kunnen afsluiten. Gelukkig komt er een fantastische plek voor terug.”

Dat er behoefte is aan een plek als De Basis blijkt ook in coronatijd. “Nu live optreden niet mogelijk is, duiken veel bands op de livestreams. Een locatie met goede akoestiek en opnamefaciliteiten zou erg handig zijn. Daar is een groot gebrek aan. Niet alleen wij, maar ook oud-Basisbewoner Foxlane is nog op zoek naar een goede, vaste repetitieruimte. Dus als iemand iets weet…?” Kan je, net als wij, niet wachten op de EP, tune dan woensdag 27 mei van 20.00 tot 21.00 uur in op Radio Macaroni, waar Waltzburg een livestream-sessie speelt.


Niemanders worden Iemanders
Wat een uniek project: Rocco Ostermann en Wout Kemkens hebben samen gevangenissen afgespeurd naar bijzondere verhalen en muzikanten. Samen met de inmates schreven ze als ‘De Niemanders’ een dubbelalbum, dat deels is opgenomen in De Basis. Met verhalen over de kantelpunten in de levens van de gedetineerden, de verschoppelingen, de langgestraften. Luisteren!

Witch Doctooor!
De 30.000 luisteraars van radiostation KINK kozen in april dit jaar Witch Doctor van De Staat als de beste alternative track ooit in Nederland gemaakt. In 2017 werd het nummer al gekozen tot het beste festivalnummer, een status waar de eveneens prijswinnende clip ook een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. En daar zijn wij Nijmegenaren natuurlijk hartstikke trots op.

Liedjes voor jullie
Stilzitten is niks voor deze man. Op 20 maart bracht Rico Neeter aka Daniel Cane zijn nieuwe EP ‘Songs for the Quarantined’ uit, tot stand gekomen in De Basis. De single ‘Shackles’ gaat over het overwinnen van moeilijke tijden en kracht putten uit de kleine dingen. Iets wat in deze tijd relevanter dan ooit lijkt… Luister ernaar op Spotify.


22-05-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen