De Basis zoekt een Talentmakelaar Popmuziek (0,4 fte)

Eventueel te combineren met de functie van Medewerker Productie (0,3 fte)

Als talentmakelaar van De Basis heb je een belangrijke rol in het signaleren en verder brengen van muzikaal talent. Je adviseert en ondersteunt artiesten uit de Nijmeegse popscene. Je bent een verbinder, bouwt aan het netwerk, onderzoekt waar de behoeftes liggen en ontwikkelt van daaruit nieuwe initiatieven. De huidige talentmakelaar pop organiseert onder andere maandelijks een muzikantencafé in De Basis waar diverse onderwerpen tijdens kennissessies behandeld worden. Ook Schuum, de bandavond voor talent, is een initiatief van de talentmakelaar en wordt maandelijks op steeds een andere locatie in Nijmegen gehouden. De social media wordt veelal door de talentmakelaar zelf bijgehouden.

Je werkt als talentmakelaar popmuziek nauw samen met de talentmakelaars elektronische muziek en hiphop en wordt aangestuurd door de artistiek en zakelijk leider van De Basis. Voor advies kan je terecht de programmacoördinator van Doornroosje, waar De Basis nauw mee samenwerkt en de marketing medewerker van De Basis. Je hebt een werkplek in De Basis maar als actieve spin in het web zal je ook in heel Nijmegen te vinden zijn.

Wat is De Basis?
De Basis is een muzikale broedplaats, gevestigd in het oude pand van Doornroosje in Nijmegen. Het pand is in zijn geheel opgeknapt en verbouwd en creëert nu dé ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. Een plek met repetitieruimtes, kantoren, flexplekken en een café en guesthouse. Een plek om samen te kunnen werken, elkaar te adviseren en te inspireren. Naast een fysieke plek is De Basis ook een netwerkorganisatie en de spil in talentontwikkeling van Nijmegen. Drie talentmakelaars (popmuziek, hiphop en elektronische muziek) geven hier invulling aan via verschillende activiteiten, kennisdeling en netwerkvorming, gericht op muzikanten, organisaties en partners.

Wij zijn op zoek naar iemand die beschikt over:
 • liefde voor popmuziek;
 • kennis van hoe de popmuziekscene werkt;
 • kennis van, en een hart voor de Nijmeegse popscene.
 • hbo-werk-en-denkniveau;

Daarnaast:
 • bouw je actief aan je netwerk, ben je assertief en flexibel;
 • signaleer je problemen en zoek je naar goede oplossingen;
 • heb je ideeën over hoe en waarmee je talent uit de popmuziekscene verder kan helpen;
 • kan je goed je eigen koers bepalen, maar werk je ook graag samen met anderen;
 • neem je graag initiatief en kan je goed plannen en organiseren;
 • ben je sociaal, en sterk in gespreksvaardigheid.
 • ben je vaardig in social media;
 • ben je voor de te organiseren activiteiten ook in de avond beschikbaar;
 • ben je woonachtig in Nijmegen of omgeving.

Wij bieden:
 • een fijne werkplek in een informele, jonge organisatie in ontwikkeling met muziek als gezamenlijke liefde.
 • een salaris conform schaal 6 van de cao Nederlandse Poppodia en -Festivals (cao-NPF).
 • een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. 

Start & inwerkperiode
De functie zal officieel van start gaan per januari 2023, maar idealiter kan je in november en december 2022 al meelopen tijdens de muzikantencafés en Schuum-avonden en heb je tijd om enkele dagdelen op kantoor mee te werken, zodat de huidige talentmakelaar popmuziek haar kennis en kunde gedegen aan je kan overdragen.

Solliciteren
Zie jij jezelf als talentmakelaar, eventueel in combinatie met de functie van medewerker productie?
Stuur je motivatie met cv uiterlijk op dinsdag 4 oktober 2022 aan lisa@debasisnijmegen.nl o.v.v. Vacature Talentmakelaar Popmuziek. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 12, 13 en/of 14 oktober in De Basis, Groenewoudseweg 322 te Nijmegen. Voor meer informatie kan je kijken op www.debasisnijmegen.nl, mailen naar lisa@debasisnijmegen.nl of bellen met 06-83975582.

De Basis onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

------------

Wil je de functie van Talentmakelaar popmuziek (0,4 fte) uitbreiden met uren als Medewerker productie (0,3 fte), dan worden de volgende taken aan je functie toegevoegd:

Medewerker productie
Als medewerker productie bereid je de diverse activiteiten van De Basis voor, zowel in het café van De Basis als op externe locaties. Tevens ondersteun je onze Top-trajecten op organisatorisch en uitvoerend vlak, waarin wij Toptalent vanuit de basisinfrastructuur (BIS) van het rijk begeleiden.

Je taken bestaan onder andere uit:
 • Het aanwakkeren, enthousiasmeren en voorbereiden/faciliteren van activiteiten in het café van De Basis, (mede) georganiseerd door de residents en de talentmakelaars.
 • Het voorbereiden en goed laten verlopen van andere activiteiten vanuit De Basis, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Summerschool voor muzikaal poptalent of de Kunstnacht.
 • Het ondersteunen van de artistiek projectleider bij de talenttrajecten op organisatorisch vlak en het daarmee begeleiden en ondersteunen van de talentvolle muzikanten.
 • Het aanwezig zijn bij activiteiten voor een goed verloop van de dag of avond, waarbij je soms enkele vrijwilligers aanstuurt.

Wat wij (extra) vragen 
 • Je hebt ervaring in het organiseren van activiteiten, bij voorkeur in de muziek;
 • Je hebt overzicht en bent punctueel;
 • Je kan snel schakelen en bent proactief in het oppakken van taken;
 • Je hebt goede communicatieve en sociale skills;

De functie van Medewerker productie is ingeschaald in schaal 4 van de cao Nederlandse Poppodia en
-Festivals (cao-NPF). Wanneer de functie van Medewerker productie gecombineerd gaat worden met de functie van Talentmakelaar zal de functie een combinatiefunctie worden en wordt het salaris berekend volgens artikel 29.2 uit de CAO.

Het is niet mogelijk om los op deze functie te solliciteren.


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen