De Basis zoekt een

Talentmakelaar Popmuziek (16 uur) (GESLOTEN)

Als Talentmakelaar Pop van De Basis heb je een belangrijke rol in het signaleren en verder brengen van muzikaal talent. Dit doe je door actief te bouwen aan een muzikale community via allerlei soorten projecten. Deze moet samenkomen in het café van De Basis: de muzikale huiskamer van Nijmegen. 


Wat is De Basis?

De Basis is een muzikale broedplaats, gevestigd in het oude pand van Doornroosje in Nijmegen. Het pand is in zijn geheel opgeknapt en verbouwd en is nu de ideale basis voor ambitieuze muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. Een plek met repetitieruimtes, kantoren, flexplekken én een café. Een plek om samen te kunnen werken, elkaar te adviseren en te inspireren. Naast een fysieke plek is De Basis ook een netwerkorganisatie en de spil in muzikale talentontwikkeling van Nijmegen. Drie talentmakelaars (Pop, Hiphop en Elektronische Muziek) geven hier invulling aan via verschillende activiteiten, kennisdeling en netwerkvorming, gericht op muzikanten, organisaties en partners. 

Wij zijn opzoek naar een Talentmakelaar Pop (gemiddeld 16 uur per week). De kerntaak van de Talentmakelaar Pop is het bouwen van een muzikale community in en rondom De Basis via het organiseren van passende evenementen en het verbinden van muzikanten aan elkaar en aan andere organisaties/projecten. 


Hoe bouw je (verder) aan deze community?

Als Talentmakelaar Pop adviseer je artiesten uit de Nijmeegse popscene. Je bent een verbinder, bouwt aan het netwerk, onderzoekt waar de behoeftes liggen en ontwikkelt van daaruit nieuwe initiatieven. De huidige Talentmakelaar Pop organiseert onder andere maandelijks een muzikantencafé in De Basis waar diverse onderwerpen tijdens kennissessies behandeld worden, een feedbacksessie waar muzikanten onderling op een veilige manier feedback geven en is aanwezig bij de succesvolle MonkeyJam. Daarnaast is Schuum een initiatief van de talentmakelaar om muzikanten speelplekken in de stad te bieden. Ook de social media wordt veelal door de talentmakelaar zelf bijgehouden. 

Je spart als Talentmakelaar Pop met de Talentmakelaars Elektronische Muziek en Hiphop en je wordt aangestuurd door de Artistiek Coördinator en Algemeen Directeur van De Basis. Je hebt een werkplek in De Basis maar als actieve spin in het web zal je in heel Nijmegen te vinden zijn. De Basis onderstreept tevens het convenant ‘Van Basis tot Booster’. Dat betekent dat je je als Talentmakelaar Pop ook bezig houdt met de talentontwikkeling in Gelderland en Overijssel en actief in dit netwerk van Oost-Nederlandse partners beweegt. 
Wij zijn op zoek naar iemand die beschikt over:
 • liefde voor popmuziek;
 • kennis van hoe de popmuziekscene in Nederland werkt;
 • kennis van, en een hart voor de Nijmeegse popscene in de breedste zin;
 • hbo-werk-en-denkniveau.

Daarnaast:
 • bouw je actief aan je netwerk, ben je assertief en flexibel;
 • signaleer je problemen en zoek je naar goede oplossingen;
 • sta je open voor alle muziekstijlen, ook als die niet helemaal jouw smaak zijn;
 • heb je ideeën over hoe en waarmee je talent uit de (Nijmeegse) popmuziek verder kan helpen;
 • ben je sociaal en sterk in gespreksvaardigheid;
 • ben je woonachtig in Nijmegen of omgeving;
 • kan je goed je eigen koers bepalen, maar werk je ook graag samen met anderen;
 • neem je graag initiatief en kan je goed plannen en organiseren;
 • ben je vaardig in social media;
 • ben je voor de te organiseren activiteiten ook in de avond beschikbaar;
 • is kennis van community building een pré;
 • is een netwerk (in oost-Nederland) een pré.

Wij bieden:
 • een fijne werkplek in een informele, jonge organisatie in ontwikkeling met muziek als gezamenlijke liefde;
 • een plek waarbij je een netwerk opbouwt in Nijmegen en in (oost-)Nederland; 
 • een salaris conform schaal 6 van de cao Nederlandse Poppodia en -Festivals (cao-NPF);
 • een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Start & inwerkperiode

De functie zal per direct van start gaan. Daarbij wordt je in de eerste maanden ondersteund en ingewerkt door de Artistiek Coördinator. In een leertraject van 2 tot 3 jaar vergaar je de kennis en kunde om als zelfstandige Talentmakelaar de Nederlandse muziekindustrie in te gaan. We bieden de nieuwe Talentmakelaar Pop maximaal 3 arbeidsovereenkomsten van één jaar aan. De muziekindustrie is constant in ontwikkeling. In het kader van diversiteit proberen wij ons team aan te passen op deze veranderende sector. 

Solliciteren

Zie jij jezelf als Talentmakelaar Pop? Stuur je motivatie mét cv uiterlijk op 25 februari 2024 aan Guus@debasisnijmegen.nl o.v.v. Vacature Talentmakelaar Pop. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de eerste weken van maart in De Basis, Groenewoudseweg 322 te Nijmegen. Voor meer informatie kan je kijken op www.debasisnijmegen.nl, mailen naar Guus@debasisnijmegen.nl of bellen met 06-21933227 (Guus Timmermans). Deze vacature is gesloten. Nieuwe sollicitaties zullen niet meer in acht genomen worden. 

De Basis onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen