Talentontwikkeling Oost-Nederland krijgt een boost

Talentontwikkeling Oost-Nederland krijgt een boost

Mooi nieuws voor muzikale makers! De Raad voor Cultuur, bracht 4 juni jl. haar advies uit om 'De Nieuwe Oost' opnieuw op te nemen in de culturele basisinfrastructuur (de BIS) en de aangevraagde subsidie toe te kennen. De Basis is als convenantpartner onderdeel van de plannen van De Nieuwe Oost pop en zal met deze rijksbijdrage in 2021-2024 verschillende (top)talenttrajecten kunnen uitrollen. De Raad beoordeelde de plannen met lovende woorden.

Van Basis tot Booster
De Raad voor Cultuur, het hoogste culturele adviesorgaan voor de overheid, noemt de plannen 'vertrouwenwekkend' en 'aanstekelijk' en noemt specifiek het belang van de pop-keten zoals we deze in Oost Nederlands verband hebben georganiseerd. En daar zijn we trots op! Een belangrijk moment voor ons en een mooie start van een intensievere samenwerking met o.a. De Nieuwe Oost pop, Hedon Productiehuis, Booster Festival, Metropool, ArtEZ, Burgerweeshuis, Hedon Zwolle, Doornroosje, Luxor Live, Podium Gigant, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Op naar veel moois dus: van Basis tot Booster!

Nijmegen: stevig popmuziekprofiel
Ook De Staat en Popronde hebben een positief advies mogen ontvangen. De Raad van Cultuur noemt Nijmegen niet voor niks “een stad met een stevig popmuziek-profiel waarin zij de komende periode verder wil investeren.” Op basis van het advies van de Raad voor Cultuur beslist de minister van OCW over de definitieve opname in de BIS en de toekenning van de subsidies. Op Prinsjesdag wordt dit bekend gemaakt.


05-06-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen