De Basis Summerschool 2024

Dit zijn de deelnemers van dit jaar

Eind augustus ontvangt De Basis (in samenwerking met BRUT en ArtEZ) vijf acts die dé volgende stap in hun carrière mogen gaan maken. In een driedaagse bubbel worden zij geholpen door muziekprofessionals. Binnenkort maken we ook de op-maat-uitgezochte coaches van dit jaar bekend!

Jade Doe

Het woordenboek definieert Jane Doe als 'Een hypothetische doorsnee vrouw'. Zo komt de artiest Jade Doe aan haar naam: haar teksten zijn herkenbaar voor de gewone vrouw en interessant voor iedereen die wel eens de drang heeft gehad om iemands dagboek te lezen. Ze gebruikte Jazz akkoorden en melodieën, gegoten in popvorm met pakkende hooks.

FAMKE

FAMKE maakt Nederlandstalige Rockpop, biedt een thuis voor mensen met een dikke huid, maar een zacht hartje en voelt zich het muzikale liefdeskind van Thom Yorke en Billie Eilish. Live is FAMKE een vijfkoppige band die een intimiteit creëert waarin kwetsbaarheid iets schitterends is. Muzikale inspiraties zijn onder andere Björk, Radiohead en Billie Eilish.

Lateesha

Lateesha valt met de deur in huis. “Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij” De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen en waarin haar tiktokvolgers haar achtergrondkoor zijn. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha.

Viccens

VICCENS is een artiest en multi-talent uit Nijmegen die bekend staat om een unieke, kleurrijke en uiteenlopende muzikale stijl en energieke live optredens. Zijn shows zijn doordrengt van zware 808’s, ontlading, humor, en souplesse. Viccens is niet op z’n mond gevallen en pakt de aandacht met z’n woordkeuze en harmonieuze autotuned vocals, ook live brengt hij deze experience. Zijn single “IK WIL EEN PORSCHE” zorgde vorig jaar online en offline voor veel herkenbaarheid en buzz.

Spoet

Spoet is een Nederlandstalig muziekduo, voorheen bekend als Turbid Milk, bestaande uit Doortje Winter en Eva Heijne. Hun muziek klinkt als een mix van funky pop en kleinkunst met een donker randje. Zo zingen ze over moeilijke katers, relatieflaters en confetti consequenties.
De twee ontmoetten elkaar veertien jaar geleden in de brugklas van de middelbare school in het Groningse Stadskanaal. Sinds 2016 zijn ze officieel een duo en reizen ze stad en (platte)land af om op alle denkbare plekken hun muziek ten gehore te brengen. Zo stonden ze in de afgelopen jaren op onder andere plekken als Bevrijdingsfestival Overijssel, Stukafest Zwolle, Theater Geert Teis, poppodium Hedon en Burgerweeshuis.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen