Ontmoet de Commissie

Om te zorgen dat de ruimtes in De Basis zo optimaal mogelijk gebruikt gaan worden door een goede mix van makers, muziekondernemers en -organisaties, is er een commissie van binnen en buiten Nijmegen samengesteld die de verschillende inschrijvingen zal beoordelen en de eerste groep van residents zal samenstellen. Deze commissie bestaat uit:

Maike Fleuren

Maike Fleuren is als kwartiermaker betrokken bij De Basis en was in het verleden o.a.  producent en directeur pop bij productiehuis Oost-Nederland en later De Nieuwe Oost. In die rol was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van bands als Kyteman’s Hiphop Orkest, Knarsetand en De Beer Die Geen Beer Was (met o.a. Anneke van Giersbergen). 

Johan Gijsen

Johan Gijsen is directeur bij Le Guess Who en bestuurslid bij De Basis. In zijn verleden als programmeur bij het Utrechtse Tivoli en heeft hij artiesten als Kensington en Kyteman van dichtbij groot zien worden. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van talentontwikkeling zal hij groeipotentie, zakelijke benadering en de volwassenheid van de artiesten bekijken.

Johanneke Obdeijn

Johanneke Obdeijn werkte na haar studie CMV enkele jaren als uitvoerend producent bij Stichting GRAP, de Amsterdamse organisatie die muzikaal talent van informatie én een podium voorziet. Inmiddels is ze ruim 5 jaar werkzaam als productiemanager bij podium de Melkweg en zet ze op die plek ook haar talloze jaren ervaring op het gebied van talentontwikkeling in door het boeken van opkomende Nederlandse acts.

Marijn de Valk 

Marijn de Valk is werkzaam als concertprogrammeur bij poppodium Luxor Live. Daarnaast geeft hij les aan de opleiding  Jazz & Pop bij ArtEZ. In het verleden werkte hij onder meer in een platenzaak en had hij kort zijn eigen boekingsbureautje. Nu zet hij zich graag in voor de lokale muziekscene en is in zijn vrije tijd ook zelf actief als muzikant.

Darko Esser

Darko Esser is meer dan 25 jaar fulltime actief in de dance & pop sector met verschillende petten op. Als artiest & DJ onder zijn eigen naam en meerdere pseudoniemen, als label eigenaar van Wolfskuil Records & BALANS, als adviseur en als oud-programmeur elektronische muziek bij onder meer Doornroosje, Simplon en Het Nest. Deze verscheidenheid aan perspectieven geven hem een brede kijk op en in de muziekwereld.

Jonathan Tan

Jonathan Tan is onder de alias Wantigga een internationaal gevraagde DJ, producer en songwriter. Hij speelde festivals als Lowlands, Tomorrowlands en Pukkelpop, maar was ook te zien in steden als Parijs, Tokyo en Seoul. Onder dezelfde noemer heeft hij meerdere albums, EP's en remixes uitgebracht en voor derden geproduceerd. De single Lové voor rapper Damso haalde in Frankrijk de platina status. Naast deze werkzaamheden is Jonathan actief als docent bij de Herman Brood Academie en als gastdocent op verschillende plekken.

Tim van Delft

Tim van Delft is geboren en getogen Nijmegenaar en drummer van De Staat. Voordat hij daar zijn stokjes oppakte, groeide hij op in de Nijmeegse muziekscene waar hij o.a. speelde in Black Bottle Riot en Automatic Sam. Hiernaast gaf hij jarenlang drumles en werkt(e) als bandcoach en drumleraar op Rockcity Institute, Herman Brood Academie en het Conservatorium Amsterdam. Al vanaf het eerste begin is Tim nauw betrokken bij de totstandkoming van De Basis en hij weet vanuit eigen ervaring als geen ander wat deze plek kan betekenen voor muzikaal Nijmegen.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen