Nijmegen verkoopt 'oud Doornroosje' aan De Basis

Nijmegen verkoopt 'oud Doornroosje' aan De Basis

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen ingestemd met de verkoop van 'het oude Roosje' aan De Basis. Lees er alles over in onderstaand persbericht. Helemaal onderaan deze nieuwsbrief vind je een toelichting op de planning van de verbouwing van De Basis.

Nijmegen, 21 januari 2020

Nijmegen verkoopt 'oud Doornroosje' aan De Basis

De gemeente Nijmegen verkoopt het pand aan de Groenewoudseweg 322, beter bekend als het 'oude Doornroosje' aan de stichting De Nijmeegse School (De Basis). De Basis wil hier een creatieve werkplek creëren voor ambitieuze artiesten en muziekondernemers. Het moet een toonaangevend muzikaal ecosysteem worden met repetitieruimtes, studio's, cafés, kantoren en een gastenverblijf, zo staat in de prospectus van De Basis die onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst.

Nijmegen is een echte muziekstad en heeft unieke en voor muzikanten noodzakelijke mogelijkheden om op te treden op podia en festivals. Maar aan het begin van de keten is er een tekort aan faciliteiten en speelplekken. De Basis wil daarom ook talentontwikkelaars en - makelaars een kantoorplek bieden en beginnende makers in contact brengen met de plek waar de professionele muzikanten werken.

Zo wordt kennisuitwisseling tussen verschillende segmenten gefaciliteerd. Daarnaast creëren de talentmakelaars binnen de genres dance, urban en pop op verschillende locaties speelmogelijkheden zodat er door muzikanten meters gemaakt kunnen worden. Zo draagt De Basis bij aan een betere doorstroming van talent en krijgt het hoge niveau van de Nijmeegse popmuziek een extra kwaliteitsimpuls.

Gedurende 15 jaar na levering aan De Basis mag het pand volgens de koopovereenkomst niet anders gebruikt worden dan in de prospectus wordt vermeld. Ander gebruik mag alleen met toestemming van de gemeente; zo waarborgt de gemeente dat waardeontwikkeling door ander gebruik de eerste 15 jaar ten goede komt van de gemeente.

Einde persbericht.

Wat betekent dit voor de planning van de verbouwing?
Alle papieren zullen naar alle waarschijnlijkheid voor het einde van deze maand getekend worden en dan is het pand officieel in ons bezit. Op dat moment kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd en kunnen de bouwbegeleider en aannemers de definitieve planning voor de bouw gaan maken. Ook dit zal een aantal maanden duren en naar verwachting kunnen we medio mei/juni écht van start met de verbouwing!Schrijf muziekgeschiedenis en steun De Basis: koop je certificaat hier!
21-01-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen