Muzikantencafé is dé dinsdagavond voor Nijmeegse muzikanten en professionals in spé om kennis op te doen en te delen. Bij elke editie nodigt Schuum een andere expert uit die je alles kan vertellen over een specifiek aspect van de muziekscene. Elke editie staat in het teken van een ander thema, dit keer:

Muzikantencafé - Licht: je hoort wat je ziet (28 maart)

De ogen zijn waarschijnlijk niet het eerste zintuig waar je aan denkt bij muziek als kunstvorm, maar licht is overal. Wist je dat het hebben van een goede lichttechnicus in het live-circuit misschien even belangrijk is dan het hebben van een goede soundmix. Daarom gaat het volgende muzikantencafé over lichttechniek. We gaan het café van De Basis op 28 maart 2023 in vuur en vlam zetten en geven jou de beste tips om de lichttechnicus te vriend te houden. Daarbij hebben we één gast uitgenodigd die je alle ins-en-outs van de spotlights op een interactieve manier leert: Robbert Arentz.

Robbert Arentz

Meld je aan via het onderstaande formulier.
Inloop: 19:30
Aanvang: 20.00
Locatie: Café De Basis

Input voor een volgend muzikantencafé? Contact: guus@debasisnijmegen.nl
Robbert Arentz werkt als zelfstandig lichttechnicus vanuit Nijmegen. Hij is 15 jaar geleden begonnen als theatertechnicus en dit mooie vak heeft hem daarna nooit meer losgelaten. Naast de interesse in het technische aspect van het beroep, houdt Robbert ook van de creativiteit die het vak vergt; om iets mooi bij proberen te dragen aan iets waar anderen met evenveel passie aan gewerkt hebben en om samen naar een deadline te racen.
 
'In mijn werk heb ik gemerkt dat de mooiste momenten ontstaan wanneer artiest en techniek nauw samenwerken. Helaas zijn er ook veel situaties waarin zij op afzonderlijke eilanden aan dezelfde show bijdragen. Op 28 maart onderzoeken we samen op welke manier een artiest en een lichttechnicus elkaar beter kunnen helpen. Wat vind jij mooi en hoe bespreek je jouw lichtwensen met een lichttechnicus? Wat is realistisch om te vragen en in welke termen benoem je het beste de sfeer die past bij jouw muziek? Ook gaan we samen aan de slag!  We ontleden muziek, schrijven samen een lichtplan en gaan hier uiteraard ook samen het resultaat van ervaren.'

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen