Miriam Moczko

Agenda

Upcoming events:

Booster Festival
09-04-2022
‘Waar je groeit, is je Heimat. Geen afgebakend gebied, maar geur, klanken, kleuren, de glimlach van je moeder. Heimat laat zich niet definiëren maar vormt zich door een samenvoeging van gevoelens en herinneringen, maar vooral mensen. Je familie en geliefden. Heimat is ontastbaar, je draagt het met je mee.’

Miriam is opgegroeid in een Duits gezin met wortels in de provincie Opper-Silezië in Polen dat voor WOII nog Duits grondgebied was. Op haar achtste leerde ze de viool spelen, waarbij de liefde voor het spel echt opbloeide in het orkest. Ze ondervond daar voor het eerst de magie van het overgenomen worden door de muziek.

Nu verschijnt haar debuutalbum ‘Heimat’ dat dit verhaal uitdraagt. Langzaam gegroeid tot een conceptalbum over haar geschiedenis. Die van haar ouders en grootouders. De plaat behandelt haar wortels, het trauma van de oorlog en de relatie met haar vader en moeder die vertrokken naar West-Duitsland. Over hoe het is om op te groeien met, en opgevoed te worden door ouders die een andere moedertaal spreken. Hoe het is om te vervreemden van je wortels in Polen vanwege je geaardheid, je liefde voor een vrouw. Het niet durven optreden in het land waar je familiegeschiedenis ligt. Het stelt de vraag waar en wat thuis precies is. Het is hierdoor een album geworden met persoonlijke en tegelijk heel herkenbare thema’s.
Foto's

Video's

Wist je dat

‘Heimat’ verwacht wordt in april 2022. Een tour in Nederland en Duitsland langs poppodia, culturele centra, muziek/theaterfestivals en buurtcentra staat gepland voor het voorjaar en de zomer van 2022.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen