Lotte Slenders over het Nijmeegse muziekplatform Schuum

Lotte Slenders over het Nijmeegse muziekplatform Schuum

Afgelopen zondag op 11 oktober vond er weer een evenement van popplatform Schuum plaats, in de Thiemeloods in Nijmegen. Schuum support de Nijmeegse muziekscene in de vorm van maandelijkse muziekavonden met lokale artiesten en muzikantencafés. De Basis sprak met Lotte Slenders, Talentmakelaar Pop, over Schuum. En natuurlijk over de editie van afgelopen zondag.

Hoe was het afgelopen zondag?
Lotte: “Zondag was super, we waren met 30 bezoekers helemaal uitverkocht! De bovenzaal van de Thiemeloods zorgde voor een intieme setting dus dat werkte perfect. De acts van de avond pasten goed bij deze sfeer. Dit waren Mozarella (singer songwriter) en Black Hat White Hat (country folk trio). Mensen vonden het zichtbaar fijn om weer op pad te zijn.” 

Vanuit welk idee is Schuum ooit ontstaan?
“Eigenlijk is Doornroosje, samen met Poppunt Gelderland verantwoordelijk voor het aannemen van de talentmakelaars. Doornroosje wilde al heel lang meer speelplekken creëren aan de ‘onderkant’ van de Nijmeegse muziekscene, omdat dat nog ontbrak. Als Talentmakelaar Pop heb ik toen het platform Schuum opgericht om dit te gaan verwezenlijken. Met als achterliggende idee dat wij alvast als talentmakelaars activiteiten in de stad organiseren, zodat wanneer we straks ons huisvesten in De Basis, we meteen een vliegende start kunnen maken.” 

Hoe draagt Schuum bij aan de popscene in Nijmegen?
“Het doel van Schuum is het creëren van meer speelplekken in de stad voor beginnende artiesten. Daarnaast ben ik, als Talentmakelaar Pop, ook bezig met kennisoverdracht. Een voorbeeld hiervan is het Muzikantencafé dat ik met Schuum organiseer. Met masterclasses en speeddates probeer ik verschillende onderwerpen onder de aandacht te brengen bij Nijmeegse muzikanten. Een belangrijk element van deze avonden is ook ontmoeting. Bands en artiesten komen op zo’n avond uit hun eigen ‘bubbel’ en ontmoeten andere muzikanten in Nijmegen.” 

Waar staat Schuum over twee jaar?
“Idealiter heb ik, als Talentmakelaar Pop, op dat moment een coördinerende rol. Dan zou ik de vrijwilligers aansturen bij producties en maken we samen het programma. Ook zie ik mezelf al helemaal zitten op het nieuwe kantoor in De Basis, die dan helemaal af en geopend is!”

Als je mag dromen: hoe staat Nijmegen over een tijd op de kaart in de popscene?
“We willen met De Basis muzikanten niet alleen inspireren en motiveren om te beginnen met muziek maken, maar ook aanmoedigen om muziek te blijven maken. Via Schuum hoop ik Nijmeegse muzikanten op een duurzame manier te blijven motiveren om muziek te maken. En uiteindelijk hoop je hierdoor dat talent de tijd krijgt en neemt om te blijven groeien. En hoop je dat het Nijmeegs talent Nijmegen nog beter op de kaart zet en dat De Basis bekend staat om al zijn veelbelovende artiesten!!”

Foto: Joost Klapmuts
16-10-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen