Inspiratiesessie: Live Ambient

Soccer Committee & Rick Sanders

Vrijdag 3 mei 2024 @ De Basis Nijmegen

Op vrijdag 3 mei brengen wij twee getalenteerde ambient-muzikanten samen om hun creativiteit te bundelen in een intieme inspiratiesessie in ons café. Rick Sanders neemt ons mee in zijn generatieve muziek met zijn modulaire synthesizer systemen als centraal instrument. Soccer Committee (Mariska Baars) benadert het genre vanuit de folk op een minimale manier. Bereid je voor op een avond vol ontdekkingen en nieuwe inspiratie.
Tickets: 7.50 euro
Locatie: De Basis Café (Groenewoudseweg 322)
Wanneer: 3 mei 2024
Inloop: 19:30 uur
Start: 20:00 uur
Bar = pin only

Soccer Committee

Sinds 2017 gevestigd in het kleine Nederlandse dorpje Kekerdom, vertrouwt Mariska Baars als Soccer Committee al meer dan 15 jaar op alleen haar zang en subtiele gitaarklanken. Hoewel haar muziek geworteld is in de folk-traditie, is ze er meer in geïnteresseerd haar liedjes te begeleiden in een bepaalde richting dan om ze in een specifieke vorm te duwen. Om haar doel te bereiken gaat Baars heel terughoudend te werk: ze gebruikt geen enkele noot als die niet helemaal nodig is. Haar meest recente album ❤ /Lamb (Morc Records), verscheen in de zomer van 2023 en kan binnenkort rekenen op een tweede persing.

Rick Sanders

Rick Sanders is een componist en producer van elektronische muziek, wonend in Nijmegen. Zijn muziek is in het algemeen een mix van ambient, experimentele en generatieve muziek met zijn modulaire synthesizer systemen als centraal instrument. Sinds 2021 heeft hij zes albums uitgebracht met als meest recente AMBIENT SESSIONS, een album met acht stukken ambient muziek die live opgenomen zijn op een Tascam DR-05 hand-held stereo recorder tijdens acht “outdoor” video/audio sessies met een modulaire synthesizer systeem tussen begin September en half November 2023. Rick Sanders’ albums zijn ook beschikbaar op CD, uitgebracht op zijn eigen onafhankelijke label Nobeat music.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen