Elektronische Hardware Jam

PAK JE GROOVEBOX OF SYNTHESIZER EN JAM MEE

Heb jij een passie voor elektronische muziek, synthesizers en drumcomputers? En ben je klaar om die passie te delen met gelijkgestemde producers? Kom dan naar onze snoeiharde Hardware Jam onder leiding van Wouter Messelink, beter bekend als Space Ventura!

Breng je eigen synthesizer of groovebox mee en laat je creativiteit de vrije loop. In deze jam-sessies zijn laptops niet toegestaan om zo de focus volledig te leggen op het pure, onversneden geluid van (analoge) hardware. Alle apparaten worden gesynced via een centrale MIDI-klok, waardoor jij je alleen maar hoeft te concentreren op de groove, sequences en het samen wegzetten van een toffe elektronische jamsessie. Of je nu een doorgewinterde circuit bender bent of nog maar nét begint, iedereen is welkom op deze avond. Leer vooral van elkaar!


Space Ventura
Foto: Maren van den Burght

HOE WERKT HET?

Je gaat na een korte kennismaking eerst aan de slag met het samen opzetten van de gear en het zorgen voor een goede balans in de mix, hiervan leer je al waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens het aansluiten. We willen je hierbij vragen om zelf te zorgen voor voldoende (wat langere) jack-kabels, midi-kabels en een koptelefoon voor de monitor-mix. Gedurende de avond is er genoeg ruime om eventueel wat af te wisselen afhankelijk van het aantal deelnemers. Het is de bedoeling dat er ook ruimte is om te praten over gear, een drankje te doen en vooral om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Goed om te weten! 
De hele sessie wordt opgenomen, zodat je het later kunt terugluisteren en de bounce kan sampelen in je eigen nieuwe track. Je ontvangt na afloop van de jamsessie een link naar de files, en je krijgt de mogelijkheid om toegevoegd te worden aan een jamsessie appgroep - Zo stimuleren we graag nieuwe samenwerkingen en het leggen van contact met andere producers.
De eerste editie is op 12 september 2024 om 19:00 en je kan je via het onderstaande formulier inschrijven. Kan je daar niet bij zijn? Kom je dan langs op die van 3 oktober of 7 november? Na inschrijving ontvang je nog een mail met uitgebreidere uitleg over hoe we te werk gaan in aanloop naar de jamsessie.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen