Even voorstellen…

Even voorstellen…

In De Basis draait het in de eerste plaats om de muziek: de muzikanten, de muziekondernemers, de talentontwikkelaars en de kwartiermakers die hier elke dag mee bezig zijn. Maar achter de schermen is er een organisatie, die dit mogelijk maakt en zorgt dat alle randvoorwaarden goed ingevuld zijn.

Niet één, maar twee besturen
De organisatie van De Basis is opgedeeld in twee onderdelen: De Nijmeegse School Beheer BV (DNS Beheer) en Stichting De Basis Nijmegen. DNS Beheer houdt twee vennootschappen. Eén daarvan is eigenaar van het pand en verantwoordelijk voor het beheer. De aandelen in worden gehouden door de STAK (Stichting Administratiekantoor) en dat is ook de instantie die de certificaten uitgeeft. De Stichting De Basis Nijmegen richt zich op de talentontwikkeling, het verwerven van subsidies en fondsen daarvoor en ondersteunt de activiteiten van de beheer BV. De besturen van DNS Beheer en Stichting De Basis werken natuurlijk slim met elkaar samen. Klinkt het ingewikkeld? Dit plaatje maakt duidelijk hoe het zit.

De heren van beheer
Het bestuur van DNS Beheer bestaat uit Cok Buijs, Paul van Buul en Frank Brink. Cok Buijs is van huis uit bouwkundig ingenieur en heeft vele jaren gewerkt in de Rotterdamse stadsvernieuwing en later als directeur van diverse woningcorporaties. Inmiddels werkt hij al jaren als zelfstandig consultant. Hij is erevoorzitter van Doornroosje.
Paul van Buul is, naast fervent concertbezoeker en lid van de Raden van Toezicht bij LUX en woningcorporatie Stichting Plavei, in zijn dagelijks leven actief als advocaat. Zijn specialiteiten zijn civiel vastgoed, bouwrecht en huurrecht. Erg praktisch natuurlijk als je aan de slag gaat met het bouwen van een muzikale broedplaats.
Frank Brink is onze rots in de branding op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Frank heeft als zelfstandig adviseur voor tal van publieke organisaties gewerkt en scherpt graag orde in de chaos. Natuurlijk is hij ook veel te vinden bij de lokale podia om zijn muzikale hart te voeden met goede muziek.
V.l.n.r.: Frank Brink*, Paul van Buul*, Cok Buijs*, Desirée van Steenveldt, Rob Kramer. *Foto's: Lisa Maatjens

De gezichten achter de stichting
Het bestuur van Stichting De Basis Nijmegen bestaat ook uit drie personen: Cok Buijs, Rob Kramer en Desirée van Steenveldt. Cok kwamen we al tegen bij de Beheer BV, dus die ken je nu.
Rob Kramer is directeur van ArtEZ Conservatorium. Daarvoor was hij onder andere al directeur van productiehuis Oost-Nederland en heeft hij er mede voor gezorgd dat het productiehuis op het gebied van talentontwikkeling een vooraanstaande positie in Nederland inneemt. Die ervaring kunnen we bij De Basis uitstekend gebruiken.
Desirée van Steenveldt is sinds maart 2020 de meest recente aanwinst van het stichtingsbestuur. Als zelfstandig communicatieadviseur versterkt zij het bestuur op dit front. En als je een regelmatige bezoeker van Doornroosje bent, kom je haar hier ongetwijfeld vaak tegen.

Ons eigen OMT
Zoals een serieus kabinet betaamt, laten beide besturen zich adviseren door deskundigen uit het veld. Zo schuiven Toine Tax, directeur van Doornroosje, en Torre Florim van De Staat, regelmatig aan om gevraagd en ongevraagd advies te geven. Ook beide kwartiermakers van De Basis, Angela Verkuijlen en Maike Fleuren, zijn nauw betrokken in het overleg.

Twee extra bestuursleden gezocht
Zo, nu weet je meer over de besturen achter de Basis. Om het bestuur van Stichting De Basis Nijmegen te versterken zijn we overigens op zoek naar versterking. In deze vacatures lees je aan welke profielen we behoefte hebben. Lijkt het je wat om je bij onze club aan te sluiten? Schroom niet en reageer. Dan kun jij ook je bijdrage leveren aan deze muzikale broedplaats.


21-05-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen