De Staat

De Staat is in de twaalf jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot misschien wel de beste liveband van Nederland. Succesnummers als ‘Peptalk’, ‘Make The Call Leave It All’ en natuurlijk ‘Witch Doctor’ zijn ondertussen ware festivalklassiekers geworden. En zoals de succesformatie rondom Torre Florim onlangs al liet doorschemeren, staat er een hoop nieuw materiaal op stapel.

Het COVID-19-tijdperk heeft toch wat lichtpuntjes gebracht voor de band uit Nijmegen. In het najaar van 2020 kwam het nieuwe PlayStation spel ‘Sackboy : A Big Adventure’ uit, met hun track ‘Kitty Kitty’ als onderdeel van de soundtrack. In januari 2021 is dezelfde track ingezet als soundtrack voor de trailer van Golden Globe-winnaar ‘I Care A Lot’. 3FM heeft ‘Witch Doctor’ in juni voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen als nummer één in de Festival Top 999 en als kers op de taart won De Staat de allereerste Kink Icoon Prijs.
Foto's

Video's

Wist je dat

Begin 2022 de band op internationale tour gaat; tien data door de UK en Europa, waarvan twee optredens gepland staan in Nederland. Met twee jaar opgebouwde adrenaline en een berg nieuwe tracks zal de band eind februari terugkeren naar hun ‘eigen’ Doornroosje.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen