De Commissie legt de eerste puzzelstukjes

Vorige week kwam de commissie samen in De Basis om de ruim 50 aanmeldingen voor een plekje in De Basis te bespreken. De bedoeling is om zoveel mogelijk muzikanten, producers en muziekgerelateerde ondernemers en organisaties een plek te kunnen bieden in De Basis. Dat blijkt een hele puzzel!

Kwartiermakers Angela Verkuijlen en Maike Fleuren voeren op dit moment verschillende gesprekken met artiesten, die volgens de commissie in aanmerking komen voor een plekje in De Basis. Samen met hen kijken ze of het gaat lukken om iedereen ook daadwerkelijk een ruimte te kunnen bieden, gelet op aantal gewenste m2, de uren die zij in de ruimte willen doorbrengen en of het delen van de ruimte tot de mogelijkheden behoort. Het is een ingewikkelde puzzel, die hopelijk met zoveel mogelijk artiesten gelegd gaat worden.

De wens van de commissie is dat er gaandeweg nieuwe samenwerkingen ontstaan, kennis wordt uitgewisseld en de hele regionale scene naar een hoger niveau kan groeien. Een scene waar de rest van het land of men misschien zelfs internationaal van kan leren.

Commissielid Johanneke Obdeijn, productiemanager bij podium de Melkweg, was blij verrast met alle aanmeldingen: “Het niveau ligt best wel hoog en het gaat om diverse soorten makers in genres, leeftijden en achtergronden. Dit geldt voor zowel de muzikanten als de organisaties en ondernemers. Ik vind het zelf erg leuk om op deze manier een betere kijk te krijgen in de scene in en rondom Nijmegen. Persoonlijk heb ik bij de selectie vooral gelet op ambitie en wederkerigheid.”

“Van een succesvolle selectie kun je in principe pas over een langere tijd spreken, als je de eerste resultaten ervan ook echt kunt bewonderen. Maar ik vind het belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen een plek kunnen bieden, dat het geen exclusieve of monogame verzameling wordt maar juist een veelzijdige en diverse groep muzikanten en aanverwanten die ook echt van elkaar kunnen leren en elkaar inspireren en helpen,” - aldus Marijn de Valk, programmeur bij Luxor Live in Arnhem.

De commissie is druk bezig met het selecteren van de artiesten en het leggen van de puzzel. In de loop van de maand juni zullen de eerste artiesten bekend worden gemaakt. Dus wordt vervolgd!
04-06-2021

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen