De Basis: alive and kicking!

Na jaren van voorbereiding en vele druppels bloed, zweet en tranen, wordt de muzikale droom eindelijk werkelijkheid: per 1 oktober 2021 opent De Basis haar deuren en krijgen onze residents de sleutel van het iconische pand. Wat staat er zoal te gebeuren?

Dat klinkt als muziek in de oren
Om te beginnen nemen onze residents vanaf 1 oktober hun intrek. Dat betekent voor de muzikanten spullen verhuizen, de studio inrichten en… plug and play. Omdat veel muzikanten hun studio delen met een andere muzikant betekent dat ook onderlinge werkafspraken maken en alles een plek geven.
Organisaties en ondernemers met een vaste werkplek leggen vanaf 1 oktober de laatste hand aan hun kantoorruimtes. Een likje verf, meubilair erin, computers en randapparatuur aansluiten, even de juiste draai vinden en dan aan het werk. Muziekondernemers die een flexplek huren kunnen vanaf 1 oktober al volop in de hiervoor ingerichte ruimte aan de slag.
Het voelt goed dat na een lage tijd van leegstand het pand zich weer vult met mensen, bedrijvigheid en muziek!

Work in progress
Maar… er is ook nog werk aan de winkel. Zo bleek uit de laatste akoestische metingen dat de geluidsdemping nog niet naar volle tevredenheid functioneert. Met de akoestisch adviseur zijn de benodigde aanpassingen benoemd en deze worden zo snel mogelijk gerealiseerd. Muziek is immers onze core business, dus dit moet tiptop in orde zijn.
Ook het café is nog niet af. De komende weken krijgt dit vorm en naar verwachting zal in de tweede helft van oktober het eerste biertje getapt kunnen worden. En wie heeft de nieuwe ramen aan de voorzijde van het pand al gespot?
We zijn dus druk bezig met de laatste stappen bij het realiseren van de ultieme omgeving voor muzikanten en muziekondernemers. Daarbij kunnen we overigens nog wel wat extra financiële steun gebruiken en we zijn dus nog op zoek naar extra certificaathouders.

In en om De Basis
Naast de residents gaan ook onze drie talentmakelaars Lotte Slenders (pop), Aziz van Aalst (hiphop) en Davy Brandts (elektronische muziek) kantoor houden in De Basis. Zij organiseren allerlei activiteiten in en om De Basis of op locaties in Nijmegen. Denk aan muzikantencafé’s over uiteenlopende onderwerpen, maar ook livemuziek tijdens Schuum-avonden, clubavonden van LOEV, het verhaal achter de muziek tijdens De Basis Sessies, individuele coachingstrajecten van talenten en much more to come.

Kortom: De Basis is alive and kicking!
01-10-2021

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen