BUILD IT YOURSELF (BIY)

In drie maanden onderzoeken we, samen met gelijkgestemde muzikanten en producers, wat je nodig hebt om op een duurzame manier professioneel muzikant te zijn.

Build It Yourself: een duurzame beroepspraktijk

Omdat iedereen die muziek maakt, hier ook graag een publiek mee wil bereiken en er zijn of haar brood mee wil verdienen. Omdat maar 5% van de muzikanten bovenmodaal verdient. En omdat we succes nog steeds afmeten aan het aantal liveshows, streams en airplay – terwijl het uit zoveel meer bestaat – heeft De Basis, in samenwerking met Maike Fleuren een programma opgezet waarin je zelfstandig én samen met de andere deelnemers op zoek gaat naar wat jij nodig hebt om als professional op een duurzame manier in de muziek te werken. 

We bespreken vragen als: hoe houd je balans tussen creëren en organiseren? Hoe ga je om met tegenslag? Wat is een goede manier om af te wegen wat je wel en wat je niet doet? En hoe ga jij om met druk van buiten en blijf je trouw aan jouw oorspronkelijke ideeën en plannen?

MAIKE FLEUREN


was betrokken bij De Basis als kwartiermaker en begeleider van talenttrajecten. Ze is zakelijk leider van De Niemanders en in het verleden directeur en producent van productiehuis Oost-Nederland, waar zij o.a. betrokken was bij Kyteman’s Hiphop Orkest, Muziektheatergroep BOT en De Beer Die Geen Beer Was (met Anneke van Giersbergen & Martijn Bosman. www.firmafleuren.nl.

HOE WERKT HET?


In een groep van acht tot tien deelnemers wissel je kennis en ervaring uit, leer je nieuwe mensen kennen en bouw je een netwerk en klankbord op dat ook na afloop van het programma blijft bestaan. Omdat de uitwisseling van kennis grotendeels voortkomt uit praktijkervaring richt dit programma zich op makers die al gestart zijn met een beroepspraktijk of deze al enige tijd hebben. Denk hierbij aan het al uitgebracht hebben van eigen werk, het hebben gespeeld van liveshows en/of het op een andere manier ervaring en/of inkomsten gegenereerd hebben uit muziek.

HET PROGRAMMA

  • 1-op-1 gesprekken met de begeleider en organisator Maike Fleuren. Zo vinden er een startgesprek, een voortgangsgesprek en een evaluatiegesprek plaats. Hierin bespreken we waar je staat als muzikant, welke vragen en thema's je bezighouden en wat je wilt onderzoeken.
  • Een kennismakingsbijeenkomst met de groep.
  • Drie intervisiebijeenkomsten. Dit is een manier om te leren van collega's in het veld door vragen en problemen uit de dagelijkse praktijk (die deelnemers zelf inbrengen) samen te bespreken.
  • Buddy’s. Iedereen in de groep wordt gekoppeld aan een andere deelnemer. Samen kijk je naar elkaars werkwijze en bespreek je thema's en onderwerpen die je tegenkomt in de beroepspraktijk.
  • De tijdsinvestering is verdeeld over drie maanden: 3 x 1 uur individueel, 4 x één dagdeel in groepsverband en 2 tot 3 x 1,5 uur me je buddy.
  • Alle bijeenkomsten vinden plaats in De Basis in Nijmegen. De vier data met de groep liggen al vast, dus zorg dat je kunt op:
    o Vrijdag 29 september van 09:30 uur tot 13:30 uur
    o Vrijdag 20 oktober van 9:30 uur tot 13:30 uur
    o Vrijdag 17 november van 9:30 uur tot 13:30 uur
    o Vrijdag 15 december van 9:30 uur tot 13:30 uur

Let op: We hebben van alle deelnemers commitment nodig om dit geheel te laten slagen. We vragen om die reden, op advies van de financierder, een eigen bijdrage voor dit traject van 75,00 euro excl. BTW. Red jij dit financieel niet en wil je wel graag meedoen, neem dan contact met ons op (zie onderstaand emailadres) dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Vragen? Stuur een e-mail naar maike@firmafleuren.nl

INSCHRIJVINGEN najaar 2023 

Lijkt het je wat om mee te doen aan de volgende editie van Build it Yourself? Schrijf je dan uiterlijk 10 september in via onderstaand formulier of via Sonar!
Build It Yourself is mede mogelijk gemaakt door PPO Werktuig voor Ontwikkeling 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen