Black Bottle Riot

Black Bottle Riot is een echte gitaarband, het soort dat tegenwoordig zeldzaam is. De band, opgericht in 2008, werd door fans en critici al snel opgemerkt als een frisse wind in de Nederlandse en Europese rockscene.

Met het debuutalbum uit 2011 en 'Soul in Exile' (2013) en III: Indigo Blues (2015) op Suburban Records, speelde de band tonnen nationale en internationale club- en festivalshows. Van grote podia als Rockin’ Park, Zwarte Cross, Eurosonic/Noorderslag en Down The Rabbit Hole tot juke joints, honky tonks en zweterige bluesclubs. Het is een ouderwetse band, in een goede zin. Geef deze mannen een podium, wat versterkers en een krat bier en ze zullen de boel in de fik steken.

Black Bottle Riot is een band voor de liefhebbers van de stoere bluesy rock van onder meer The Allman Brothers Band, Tom Petty & The Heartbreakers en Thin Lizzy.
Foto's

Video's

Wist je dat

De band door de jaren heen het affiche deelde met Pearl Jam, The Black Keys, The War On Drugs, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams en hun ‘one minute of fame’ op het nationale televisieprogramma DWDD leidde tot een voorprogramma voor ZZ Top.

Black Bottle Riot sinds 2021 een eigen 'Pubcast' heeft. Luister nu de drie afleveringen op YouTube.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen