De Basis zoekt een zakelijk leider

Heb jij een hart voor muziek en talent voor organisatie? Wil je een centrale rol spelen in een creatieve, muzikale broedplaats en een wezenlijke bijdrage leveren aan talentontwikkeling in de popmuziek? Neem je graag de leiding, heb je financieel inzicht en ben je de rots in de organisatorische branding? En dat alles in een pand wat ooit een iconisch, Nijmeegs poppodium was en nu een bruisend, muzikaal ecosysteem. Dan is dit je kans!

Foto's: Willem Melssen.

Wat is De Basis?

De Basis is een jonge, muzikale broedplaats, gevestigd in het markante, voormalige pand van Doornroosje in Nijmegen. Het is dé ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. Een plek met repetitieruimtes, (opname)studio’s, kantoren, flexplekken, een guesthouse en een café als centrale plek van ontmoeting, kennisdeling en kleine (muzikale) presentaties. Een plek om te werken, repeteren, elkaar te adviseren en inspireren. De Basis heeft als doel om het kloppend hart te zijn van muzikale talentontwikkeling in Nijmegen en omstreken, waar we (jonge) makers helpen om hun ambitie om te zetten in een zelfstandige beroepspraktijk.

Ben jij de inspirerende leider die De Basis laat groeien en bloeien, om samen met onze convenantpartners van poppodia, poppunten, productiehuizen en ArtEZ de popmuziek in Oost-Nederland een stevige positie te geven?


Over je functie

Enerzijds ben je verantwoordelijk voor de broedplaatsfunctie van De Basis. Zo zorg je voor de bedrijfsvoering van het pand, inclusief de exploitatie van het café en guesthouse. Je gaat over de dagelijkse gang van zaken in het pand, hebt contact met de residents (muzikanten en professionals uit de muziekindustrie) en zorgt voor voldoende bezetting van de ruimtes. Daarnaast ben je ook eindverantwoordelijk voor de talentontwikkeling van De Basis, waarvoor de artistiek coördinator samen met de talentmakelaars en Open Source Radio (OSR) het programma ontwikkelt en aan het roer staat. Jij stelt de financiële kaders, houdt de organisatorische uitvoering in de gaten en stuurt de marketing aan. Samen met de artistiek coördinator stel je subsidieaanvragen op voor nieuwe of reeds bestaande projecten en je rapporteert hierover. Tevens houd je verbinding met het netwerk, leg je nieuwe connecties en zoek je kansen voor De Basis om haar doelen te realiseren.


Wat ga je doen?

 • Je bent het centrale aanspreekpunt binnen de organisatie en samen met de beheerder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het pand, waaronder ook de uitbating van het guesthouse en het café met haar activiteiten.
 • Je houdt toezicht op een goede uitvoering van de talentontwikkeling binnen De Basis, uitgevoerd door artistiek coördinator, talentmakelaars, OSR en medewerker productie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het team van De Basis.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de begroting en rapportages, stelt de (financiële) jaarplannen op en levert informatie voor de jaarrekening aan.
 • Je zorgt ervoor dat activiteiten binnen de geplande budgetten plaatsvinden, verzorgt samen met de beheerder de verhuur van het pand en stelt offertes en facturen op.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de werving en verantwoording van (project)subsidies,
  fondsen en sponsoren.
 • Je zorgt voor de positionering en lobby richting gemeente, overheden en andere relevante partijen, in samenwerking met de artistiek coördinator en het bestuur, en onderhoudt het contact met de certificaathouders.
 • Als ‘linking pin’ tussen residents, organisatie en bestuur zorg je voor goede onderlinge communicatie, terugkoppeling en verslaglegging.
 • De Basis is een organisatie in ontwikkeling. Dit betekent dat ook de zakelijk leider nog veel hands-on binnen de organisatie aan het werk is.


Foto 1 en 3: Willem Melssen. Foto 2: Gerard Verschooten.

Wij vragen

 • Liefde voor muziek.
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Zakelijk en financieel inzicht gecombineerd met leidinggevende ervaring.
 • Bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je bent een netwerker die samenwerkingsgericht, open en communicatief sterk is.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar zoekt ook altijd het gesprek op.
 • Je kunt artistieke doelstellingen omzetten naar een financieel, verantwoordbaar en uitvoerbaar plan.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je onderschrijft de corporate governance (onder andere de Governance Code, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie) en draagt deze uit.
 • Bij voorkeur ben je goed ingevoerd in het Nijmeegse netwerk en ben je woonachtig in de regio.
 • Ervaring in de in de popsector of de podiumkunsten is een pré.


Wij bieden

 • Een dynamische en zelfstandige functie binnen een informele, jonge organisatie waarin volop kansen liggen en waar je omringd bent door passievolle, hardwerkendeb (beroeps)muzikanten en professionals.
 • Een jaarcontract met een omvang van 0,6 fte met de intentie tot verlenging. De uren zijn flexibel in te delen. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.200 en maximaal € 3.700 op basis van een fulltime/ 38-urige werkweek. Inschaling afhankelijk van diploma’s en ervaring.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling, vakantiegeld, etc.


Meer info en reageren

Is je interesse gewekt voor deze functie en wil je graag meer weten? Op verzoek sturen we je graag ons meerjarenplan en de financiële cijfers. Je kunt deze per mail opvragen bij Lisa Bos via lisa@debasisnijmegen.nl of telefonisch contact opnemen voor meer info via 06 – 8397 55 82.

Wil je solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie voor 3 januari 2023 naar info@debasisnijmegen.nl ter attentie van Lisa Bos.


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen