De Basis zoekt een artistiek en zakelijk coördinator (0,8 FTE)


Wil jij een centrale rol spelen in een creatieve, muzikale broedplaats en een wezenlijke bijdrage leveren aan talentontwikkeling? Neem je ook in zakelijk opzicht graag de leiding en ben je de rots in de organisatorische branding? En dat alles in een pand wat ooit een iconisch, Nijmeegs poppodium was en nu een bruisend, muzikaal ecosysteem. Dan is dit je kans!

Wat is De Basis?
De Basis is een muzikale broedplaats, gevestigd in het oude pand van poppodium Doornroosje. Waar ondernemende muzikanten meters maken in professionele (oefen-)ruimtes, artiesten hun shows voorbereiden, EP’s en albums opnemen in de opnamestudio en tourende (buitenlandse) bands in het artiestenhotel verblijven. Waar mensen en organisaties, actief in de muziekindustrie, dagelijks werken en waar je samenkomt in het café. De Basis is een plek om te werken, te repeteren, elkaar te adviseren en te inspireren. Er is ook veel ruimte voor talentontwikkeling, waar we (jonge) makers helpen om hun ambitie om te zetten in een zelfstandige beroepspraktijk.

Wat ga je doen?
Jouw rol is het cement in deze organisatie te zijn, waarvan de dagelijkse leiding en bedrijfsvoering onder jouw hoede valt. Je bent een creatieve verbinder met een goed zakelijk instinct en zowel het artistieke als zakelijke aanspreekpunt voor de binnen- en buitenwereld. Je houdt van pionieren, je kunt goed zelfstandig werken, maar zoekt altijd het gesprek met de partners. Binnen De Basis faciliteer je de ontmoeting, verbinding, kennisdeling en wederkerigheid.

Artistieke coördinatie
Je brengt vraag en aanbod bij elkaar binnen de uitgangspunten van de Basis, ziet nieuwe kansen en gebruikt het netwerk in Nijmegen en omstreken om De Basis stap voor stap uit te bouwen. Je zet de behoeften van de gebruikers en de Nijmeegse partners om in programma’s, die relevant zijn voor het Nijmeegse muziekcircuit. In overleg met onze Oost-Nederlandse convenantpartner De Nieuwe Oost Pop ontwikkel je artistiek relevant aanbod. Je scout muziekmakers die op de juiste plek in hun ontwikkeling staan voor deelname aan talenttrajecten. Je verzorgt de positionering en lobby richting gemeente, overheid en andere relevante partijen, in samenwerking met bestuur en partners.

Zakelijk beheer
Je coördineert de dagelijkse gang van zaken en bedrijfsvoering in overleg met de gebruikers en partners. Je geeft leiding aan de beheerder, talentmakelaars Elektronische muziek, Pop en Hiphop en werkt samen met de coördinatoren van het café en het artiestenhotel. Ook onderhoud je (in samenwerking met het bestuur) het zakelijke netwerk van certificaathouders, subsidiënten en andere stakeholders. Als ‘linking pin’ tussen gebruikers, makers en bestuur zorg je voor goede communicatie met het bestuur, terugkoppeling en verslaglegging.
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de begroting en rapportage, je stelt de financiële jaarplannen op en levert de informatie voor de jaarrekening aan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werving en verantwoording van (project-)subsidies, fondsen, donaties en sponsoren.

Wij vragen:
  • Minimaal hbo- werk- en -denkniveau, zakelijk en financieel inzicht gecombineerd met aantoonbare gedegen leidinggevend vermogen in de podiumkunsten (bij voorkeur in de popsector).
  • Bestuurlijke sensitiviteit en de vaardigheid om te opereren vanuit een effectief netwerk binnen de popcultuur. Ook heb je een visie op de zakelijke vertaling van artistieke doelstellingen.
  • Een sterke analytische blik en een hands-on mentaliteit.
  • Een netwerker die samenwerkingsgericht, open en communicatief sterk is.
  • Je onderschrijft de corporate governance (onder andere de Governance Code, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie) en draagt deze uit.
  • Bij voorkeur ben je goed ingevoerd in het Nijmeegse netwerk en ben je woonachtig in de regio.

Wij bieden
Een dynamische en zelfstandige functie binnen een organisatie in ontwikkeling, waarin volop kansen liggen en je omringd bent door passievolle, hardwerkende (beroeps-)muzikanten en professionals.

Salaris
Afhankelijk van diploma’s en werkervaring bieden we een contract bij De Basis tot 1 januari 2023 met een omvang van 0,8 FTE. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Gezien de ontwikkelingen en ambities bij De Basis bestaat de kans dat deze functie qua omvang verder wordt uitgebreid in de komende jaren. Toezeggingen hierover kunnen nu nog niet worden gedaan.  
Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3100,- en maximaal € 3950,- op basis van een fulltime/ 38-urige werkweek. Dit is exclusief vakantietoeslag.

Sollicitatie en informatie
Solliciteren kan tot en met donderdag 16 december 2021 door je cv en een motivatiebrief te sturen naar info@debasisnijmegen.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 2 (tussen 10 en 14 januari 2022).  
De Basis gelooft in de kracht van diversiteit en streeft ernaar om als organisatie een afspiegeling van de samenleving te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur daarom uit naar de kandidaat die de diversiteit op de werkvloer vergroot.
Heb je vragen over de vacature of over De Basis? Neem dan contact op met Maike Fleuren, kwartiermaker van de Basis, via email: maike@debasisnijmegen.nl.


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen